fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Om os

Hospitalsskibet er ladet med håb og fremtid

Mercy Ships er en nødhjælpsorganisation, som arbejder direkte i verdens fattigste områder. Vi tager udgangspunkt i det kristne budskab om at hjælpe vor medmennesker, som har behov for det. Mercy Ships giver gratis livsforvandlende sundhedsydelser i form af operationer og genoptræning af invalide mennesker uden hensyn til race, køn eller religion. Denne kerneydelse hjælper patienterne til at blive nye og stærke ressourcer for deres land.

En anden kerneydelse er uddannelse og træning af lokale i alle vores forskellige sundhedsfaglige specialer. Mercy Ships underviser også i bæredygtigt landbrug, da netop kosten har stor betydning for sundhed og helbred. Mercy Ships deltager desuden i opbygning af ny lokal infrastruktur.

Vi bringer håb og helbredelse.

  • Gå til:
  • Hjælp til fattige
  • Mercy Ships rolle i Danmark
  • Flåden
  • Toppen

Gratis sundhedsydelser i Cameroun

Hjælp til fattige, syge og glemte

Vi skaffer midler til arbejdet

I 2017 sendte Mercy Ships i Danmark penge til arbejdet, så der blandt andet kunne afholdes et kursus for lokale anæstesiologer.

Mercy Ships Danmarks rolle

Mercy Ships Global er registreret i Schweiz. Danmark er en af 16 nationer i organisationen. I Danmark er Mercy Ships rolle 3 forskellige: At indsamle penge til arbejdet på Africa Mercy, at rekruttere frivillige som gerne vil ud på skibet, og at udbrede kendskabet til Mercy Ships’ arbejde

Bestyrelsen sætter rammerne for arbejdet

Randi Mondorf

Bestyrelsesformand

De faste medarbejdere fokuserer på...

Vibeke Hauge Førrisdahl

Generalsekretær

Ulla Jarnvig Holst

Fundraising og Medlemsservice

De faste medarbejdere arbejder fuldtid for Mercy Ships i Danmark. Der arbejdes med alle aspekter af foreningens hovedområder med særligt fokus på indsamling af midler og gaver til Mercy Ships arbejde i Afrika, samt at udbrede kendskabet til Mercy Ships.

De faste medarbejdere arbejder tæt sammen med bestyrelsen, og det daglige arbejde understøttes desuden af en række frivillige og engagerede personer, som udfører et uvurderligt arbejde for Mercy Ships.

Læs mere om medarbejderne

De frivillige medarbejdere

Anna Holst Pahus

Rekrutteringschef, Sundhedsfagligt

Milan Falsing

Rekrutteringschef, Maritimt/teknisk

Støtten fra frivillige er til uvurderlig hjælp for arbejdet i Mercy Ships. De frivillige medarbejdere dækker vigtige områder som rekruttering til Africa Mercy, føring af medlemslister, udsendelse af breve, revision, lay-out arbejde til nyhedsbreve, de tager ud og holder foredrag om arbejdet og meget mere.

De frivilliges arbejde udføres normalt ved siden af et andet fuldtidsarbejde, og er ulønnet. En del af de frivillige har selv arbejdet på Mercy Ships skibe, men dette er naturligvis ikke en forudsætning for at være en del af dette team.

Flåden - hvorfor bruge skibe?

Mercy Ships arbejde foregår primært fra og i et skib. Et skib er en fantastisk platform for vores arbejde, og rummer alle nødvendige funktioner. Skibet Afrika Mercy er aktivt, og et andet er ved at blive bygget. Historisk har vi lagt tre skibe op.