fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
100.000 gratis operationer

100.000 gratis operationer

Så mange operationer har Mercy Ships nu udført – og det i nogle af verdens fattigste lande, hvor mange mennesker ikke har adgang til livsnødvendig lægehjælp.

Aissata fra Guinea er født med læbe-ganespalte. For den lille pige på kun syv måneder var risikoen for fejlernæring og social udstødelse stor. Men Aissata var heldig at få hjælp tidligt i livet, for frivillige fra Mercy Ships gav hende den livsforvandlende operation, hun havde brug for.


Aissata er netop blevet opereret på den gamle storebæltsfærge, Dr. Ingrid, der i dag fungerer som verdens største civile hospitalsskib. Mercy Ships fejrer Aissatas veloverståede operation og fejrer samtidig, at der nu er udført 100.000 gratis operationer – en milepæl i hjælpeorganisationens 40-årige historie.

Den lange rejse
Hassanatou, som er mor til Aissata, rejste ca. 350 km med sin syv måneder gamle baby, for at Aissata kunne komme til hospitalsskibet Africa Mercy. ”Jeg har altid været bekymret for hendes fremtid, og hvad der ville ske, hvis hun ikke fik den operation, hun har brug for,” siger Hassanatou. ”Men nu hvor min datter er kommet til skibet, er jeg ikke længere bekymret.”


Sandheden er, at familien hørte til de ca. 5 milliarder mennesker i verden, der ikke har adgang til en læge eller et hospital. I mange udviklingslande er basal lægehjælp en luksus. Alene i Afrika syd for Sahara har 93 % af befolkningen ikke adgang til livsnødvendige operationer. Behovet for professionelle kirurger er enormt.

Hvert 10. minut bliver der født et barn med læbe-ganespalte et sted i verden. I Danmark får spædbørn med læbe-ganespalte en operation med det samme. Men mange steder i verden er der begrænset adgang til kirurger, og børn får simpelthen ikke den operation, de har brug for. Her er der overhængende risiko for, at en almindelig fødselsfejl som læbe-ganespalte fører til fejl- og underernæring, udstødelse og stigmatisering.

2.100 mirakler på 10 måneder
De omtrent 400 frivillige, der arbejder om bord på hospitalsskibet, giver gratis lægehjælp og operationer til nogle af verdens fattigste – bl.a. operation af læbe-ganespalte, ortopædiske operationer, operation af fødselsskader, øjen- og ansigtskirurgi. Kirurgerne på hospitalsskibet træner også lokale fagpersoner, der bliver i landet og kan skabe varige forandringer, efter skibet er sejlet videre. I Guinea, hvor hospitalsskibet har ligget for anker siden august måned, er Aissata én ud af 2.100 lokale patienter, der har fået en gratis operation og nu kan gå en lysere fremtid i møde.


”At se Aissatas smil efter operationen er et billede på det håb og den helbredelse, vi arbejder på at give til de tusindvis af mennesker i Afrika, der ikke har adgang til kirurgisk behandling,” siger Ulla Holst, National Director i Mercy Ships Danmark.

”Vores kirurgiske program forandrer menneskers liv,” siger Jens-Erik Engelbrecht, CEO i Mercy Ships Danmark. ”Og ved at indgå i partnerskaber med afrikanske nationer kan vi sammen opbygge et stærkt eftermæle af håb og helbredelse, som bidrager til den overordnede udvikling af Vest- og Centralafrika.”

Fakta:

  • Mercy Ships fejrer, at der er udført 100.000 gratis operationer i organisationens 40-årige historie.
  • Siden organisationen blev grundlagt i 1978, har Mercy Ships på forskellig vis hjulpet mere end 2,7 millioner mennesker.
  • Hospitalsskibet Africa Mercy er en international arbejdsplads, og frivillige fra 40 forskellige nationer udgør besætningen, der tæller sundhedsfaglige, tekniske og administrative specialister.
  • I juni sejler Africa Mercy fra Guinea til Senegal, hvor behovet for hjælp også er stort.