fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
33 nye deltagere på kursus i Guinea

33 nye deltagere på kursus i Guinea

Denne uge afholder Mercy Ships et intensivt kursus for 33 lokale læger og sygeplejersker, som arbejder med anæstesi i Guinea. Det er bidrag fra Danmark, der finansierer kurset.

På kurset, der indledes i dag og slutter på fredag, får deltagerne trænet deres færdigheder og øget deres viden om sikkerhed ved bedøvelse af særligt børn. Nogle af kursusdeltagerne vil modtage ekstra træning som instruktører, så de kan fortsætte med at undervise endnu flere kolleger.

På den måde opbygger Mercy Ships kapaciteten i Guinea og forbedrer adgangen til mere sikker anæstesi for lokale patienter, også efter hospitalsskibet har forladt Conakry havn.

Det er bidrag fra Danmark, der muliggør, at kurset kan afholdes. Det er anden gang, kurset finder sted i Guinea – senest var i december måned 2018. Ud af de 33 lokale fagpersoner, der deltog sidst, indgår fire som undervisere på denne uges kursus og giver dermed deres viden videre til nye kursister.

Foto: Det er vigtigt, at deltagerne inddrages i undervisningen, så det ikke kun er envejskommunikation.

 

 

 

Foto: Kurset veksler mellem teori og praktiske opgaver i mindre hold. Alle deltagere bliver evalueret efter kurset.

 

 

 

 

 

 

Foto: På kurserne er der et internationalt team af under- visere. På holdet indgår f.eks. anæstesisygeplejerske Brigitta Antangana Aboui fra Cameroun. Hun blev trænet af Mercy Ships forrige år, da hospitalsskibet var i Cameroun, og hun deler nu sin viden med nye kursister.