Hawa kunne ikke spise normalt

Hawa kunne ikke spise normalt

Blot et år efter, at hævelsen begyndte, fyldte den godartede svulst i Hawas mund så meget, at kun knapt kunne spise. Deres naboer sagde, at hun var forbandet, men Hawa fandt håb - hos Mercy Ships

Maria Hansen,  

Hawa var blot 6 år gammel, da en godartet svulst begyndte at vokse i hendes mund. Hendes mor troede først, at det var en tand, der var ved at falde ud – men hævelsen fortsatte. Et år senere var svulsten vokset så stor, at den fyldte Hawa’s mund.

Hawa kunne kun indtage små måltider gennem et sugerør og på den måde holde sulten fra døren. Hendes vansirede ansigt fik landsbyens beboere til at tro, at hun var forbandet. Lokale læger undersøgte svulsten og fortalte hendes forældre, at der ikke var håb om helbredelse. Hawa og hendes familie blev truet, udstødt og måtte klare sig selv.

Håbet svandt hurtigt. I Danmark eller et andet OECD land ville svulsten kunne fjernes med en simpel operation, men det var en mulighed i Sierra Leone i 2005.

Hawas far Hassan hørte, at Mercy Ships ville ankomme til nabolandet Liberia, og i et sidste forsøg på at redde sin datter rejste han og Hawa i to opslidende dage for at komme til hospitalsskibet.

Mercy Ships læger undersøgte Hawa og fjernede omgående svulsten ved operation. Ombord på Anastasis fandt dette dyrebare barn og hendes familie endelig håb og helbredelse.

Seks år senere – i 2011 – kom det nyeste hospitalsskib Africa Mercy til Freetown, og Hawa vendte tilbage på besøg. Her mødte hun Sierra Leone’s præsident og vicepræsident. Hendes kirurg – Dr. Gary – viste et “før” billede af Hawa til det forsamlede publikum og fortalte, at han ikke behøvede at vise et ”efter” billede, for Hawa var til stede! Hun modtog stående applaus.

Pierre fra Mercy Ships mødte Hawa og hendes familie flere gange. Han mødte hende senest i 2017, hvor hun fortalte, at hun vil være sygeplejerske. Hun var blevet inspireret til at tage andre med på den samme rejse – rejsen mod håb og helbredelse.

Vi mødte Hawa første gang i Sierra Leone, 2005

Læs flere historier her
Du kan støtte indsatsen her på siden øverst til højre.

URL: https://www.mercyships.dk/hawa-kunne-ikke-spise-normalt/