Nu smiler Rafael

Nu smiler Rafael

Når skopudseren hver dag pudsede sine kunders sko, holdt han øjnene på jorden. Rafael var født med læbe-ganespalte og skammede sig dybt over sin deformitet.

Maria Hansen,  

“Jeg fik øje på en mand, som gik med nedbøjet hoved tværs over torvet i Lazaro Cardenas,” fortæller Gaye, som var en del af fortroppen, der forberedte hospitalsskibets, Anastasis’ ankomst. ”Jeg lagde mærke til, hvordan han skjulte sit ansigt og følte, at jeg skulle have kontaktet ham den aften, men gjorde det ikke. Jeg bad til Gud om, at han ville hjælpe os til at mødes igen.”

Kort før skibet skulle ankomme, var vores frivillige medarbejder Gaye inde i byen og dér fik hun øje på manden igen – denne gang ved sin lille skopudserstand.

Holdets spanske tolk hilste på skopudseren. Da Rafael kiggede op, blev det klart for Gaye, hvorfor han gik med nedbøjet hoved: ”Hans læbe-ganespalte skæmmede hans mund,” husker Gaye. ”Vi fortalte Rafael om Mercy Ships’ ankomst og om den gratis operation, der kunne rekonstruere hans overlæbe.”

 Efter Anastasis’ ankomst sikrede Gaye, at Rafael kom til screening. Han blev hurtigt tilbudt en operation af Dr. Gary, som rekonstruerede hans læbespalte.

”Rafael bad mig om at blive hos ham under hele operationen. Jeg sad hos ham i opvågningen og lovede ikke at forlade ham.”

Inden Anastasis forlod Mexico, vendte Gaye tilbage til torvet med en gave til Rafael. ”Jeg husker den rene glæde jeg følte, da jeg så ham gå mig i møde med hovedet højt, selvsikker og smilende fra øre til øre. Rafael skammede sig ikke længere over at se verden i øjnene.”

Rafael mødte Mercy Ships i Mexico i 1987.

Du kan sikre at Mercy Ships forstsat kan hjælpe mennesker som Rafael.
Brug banneret øverst til højre på den side.

URL: https://www.mercyships.dk/nu-smiler-rafael/