Banderøveri i Honduras

Banderøveri i Honduras

Klokken var ca. 21 i Honduras da Antonio, Paula og deres 10-år datter var på vej i seng, og der blev banket på døren:
”Politi! Politi! - Luk op!”

Maria Hansen,  

Antonio havde intet at skjule for politiet, så han åbnede døren. Det var en skæbnesvanger fejl. Syv unge mænd fra en gadebande stormede ind i huset – Antonio blev skudt og dræbt med det samme. Paula blev skudt i maven og anklen, og faldt om på gulvet. Datteren Maria flygtede ud ad vinduet i soveværelset og løb i mørket over til sin søsters hus.

Senere samme aften kom Paula på skadestuen, hvor hendes skudsår i maven blev behandlet. Hun lå på intensivafdelingen i 30 dage og derefter 21 dage på en overfyldt hospitalsgang.

Da Mercy Ships ortopædiske team ankom til Honduras, tilbød de at rekonstruere Paulas ødelagte ankel. Mens Paula var om bord på skibet, klagede hun over rygsmerter. Et besætningsmedlem fandt hurtigt ud af, at det var en kugle fra den skæbnesvanger nat, som lægerne på det lokale hospital havde overset, der fortsat gav Paula gener. Kuglen blev fjernet af Mercy Ships’ læger og Paula gemte den som en souvenir.

Som langtidsindlagt patient blev Paula tilbudt at få klippet sit hår af skibets frivillige frisør. Under klipningen fortalte Paula om den nat, hvor bandens besøg havde ændret hendes og datterens liv.

Hun fortalte, at de ca. 5.000 Lempira (294 USD), som gadebanden havde stjålet, var lagt til side til for at Antonio kunne købe sig en ko og Paula kunne at få ordnet sine tænder, der mest af alt bestod af rådne stumper.

Mercy Ships tandlægehold fik nys om historien og tilbød at rekonstruere Paula tandsæt, som hun overvældet tog i mod. Endelig havde hun noget at smile af igen.

 

 

 

Paula mødte Mercy Ships i Honduras i 2003

URL: https://www.mercyships.dk/banderoeveri-i-honduras/