7,5 kg byrde fjernet fra Sambanys ansigt

7,5 kg byrde fjernet fra Sambanys ansigt

Gennem det meste af Sambanys liv havde en svulst domineret hans ansigt og hans tilværelse. I løbet af årene udviklede svulsten sig og blev til sidst en kæmpe byrde på over syv kilo.

Maria Hansen,  


“Jeg kunne ikke gøre noget,” jamrede Sambany.
”Hver dag ventede jeg blot på at dø.”

Sambany boede i en fjern landsby på Madagaskar langt fra havnebyen, hvor Africa Mercy lå ved kaj. Da rygtet om skibet nåede hans hjemstavn, bar fem venner ham på skift frem mod skibet og nåede efter mange dage frem. På hospitalsskibet fik Sambany straks tilbudt den livreddende operation, han desperat havde brug for.

Den risikable og komplekse operation tog over 12 timer.

Da Sambany så sig selv i spejlet uden svulsten for første gang, sagde han: ”Jeg kan li’ det. Jeg har fået et nyt ansigt – jeg er blevet reddet.”

Da Sambany var kommet sig efter operationen, tog han den lange rejse tilbage til landsbyen. På vejen stødte han tilfældigt ind i sin kone – hun kunne ikke genkende sin mand. De snakkede og lo, mens de tilbagelagde resten af vejen sammen.

Efter hjemkomsten proklamerede landsbyens talsmand: “Vi er så glade. En ven, som var døden nær, er i live. Han var fortabt, men er kommet tilbage!”

Sambany mødte Mercy Ships på Madagascar i 2014

 

Se Sambanys historie på video på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XrlIhzkBNh4

 

URL: https://www.mercyships.dk/mere-end-7-kg-byrde-fjernet-fra-sambanys-ansigt/