Tætte relationer fortsætter efter opholdet

Tætte relationer fortsætter efter opholdet

Bintu var kun 9 år gammel, da en oprørsgruppe angreb hendes landsby under borgerkrigen i Sierra Leone i 1999. Der var intet forvarsel eller mulighed for at flygte. Bintu og hendes søster blev bortført af kommandør Bullet, der bestemte, at Bintu skulle være hans hustru.

Maria Hansen,  

Da Bullet døde i et angreb, blev Bintu overdraget til hans efterfølger. Hun blev gentagne gange mishandlet og udviklede en obstetrisk fistel – en revne mellem blære og fødselskanalen – hvorfra hun konstant og uden kontrol lækkede urin.

En dag lykkedes det Binto og hendes søster at flygte. Sammen flygtede de ind i junglen, hvor de gik i ugevis og undervejs tiggede om mad i de landsbyer, de passerede. Da de to piger blev genforenet med deres mor, tog hun Bintu med til en klinik i Freetown. Den nu 12-årige piges skader var for omfattende til, at klinikken kunne hjælpe. I stedet anbefalede de moderen at tage sin datter med til det netop ankommende hospitalsskib i hovedstaden, som både havde kirurger og de rigtige instrumenter om bord.

Som sagt så gjort. Bintu blev hurtigt taget imod af hospitalsskibets personale, hvor hun fik den fornødne hjælp. Under hendes ophold lærte hun igen at være en lille pige, hun legede og grinede, og hendes sind, krop og sjæl helede.

”Bintu var en meget speciel patient for mig,”fortæller besætningsmedlem Christy. ”Vi beholdte kontakten, efter hun forlod skibet. Bintu fik nogle år efter en skøn lille pige, som fik navnet Christy, og som blev adopteret af en familie i min hjemby i Canada. Hun ligner Bintu på en prik og har også hendes stædighed.”

 Bintu døde desværre af Ebola, da sygdommen var i udbrud i Sierra Leone i 2014.

Bintu mødte Mercy Ships i Sierra Leone i 2002

Du kan støtte Mercy Ships arbejde og give håb og helbredelse til sårbare piger som Bintu
Klik på støtte-muligheden her øverst på siden.
På for hånd tak for din opbakning.

URL: https://www.mercyships.dk/taette-relationer-fortsaetter-efter-opholdet/