Kapløb med tiden

Kapløb med tiden

Grace var en af de første patienter på Africa Mercys landgangsbro i Congo. Det var et kapløb med tiden at få fjernet den fodboldstore tumor fra den 17-åriges ansigt, som langsomt var ved at kvæle hende.

Maria Hansen,  

Grace’ rejse mod helbredelse begyndte med et opslag på de sociale medier. En præst fra en af Congos nabonationer havde mødt Grace på et hospital og var blevet chokeret over hendes kæmpestore ansigtstumor. Mens han bad for Grace, søgte han hjælp via sin blog. En læser foreslog, at Mercy Ships måske kunne være i stand til at hjælpe.

Grace kunne knap tro sine egne ører, da hun blev indkaldt til screening på Africa Mercy i 2014. En dæmpet tilkendegivelse af glæde var alt, hvad Grace var i stand til at vise gennem tumoren, der fyldte hendes mund.

Mens mange vender ryggen til mennesker med deformiteter, ser Mercy Ship-teamet personen bag sygdommen. I Graces tilfælde fortæller en af sygeplejerskerne, at hun måtte trække på al sin læring og erfaring for at kigge Grace dybt i øjnene uden at lade blikket vandre utilsigtet ned på den enorme tumor, der ragede ud af hendes mund.

På skibet undergik Grace en kompliceret operation for at få fjernet den 2,2 kilo tunge tumor. Nogle uger senere fik hun en kæbeprotese.

Patienter som Grace får i tilfælde det er muligt tilbudt yderligere kosmetisk operation, der fjerner den overskydende hud.

Da Grace var helet, var forskellen slående. Nu var hun ikke længere pigen med de nedadvendte øjne – hendes ansigt var begyndt at stråle. Hun kunne smile, føre en samtale og trække vejret normalt.

Da Grace gik ned ad landgangsbroen for at tage hjem, lignede hun en almindelig teenager, der gik sin fremtid i møde med håb og selvtillid.

Grace mødte Mery Ships i Congo i 2013

I anledning af Mercy Ships 40 års jubilæum, kan du her på siden læse fyrre historier fra årene, der er gået. Du kan også vælge at støtte Mercy Ships med en “Jubilæumsgave” her på siden eller på MobilePay 93119. (Husk at skriv dit navn og telefonnummer i beskedfeltet (samt CPR-nummer, hvis du ønsker fradrag).

 

 

URL: https://www.mercyships.dk/3139-2/