Håbet findes i en flaske neglelak

Håbet findes i en flaske neglelak

Hasanatu blev udstødt af lokalsamfundet på grund af sygdom.

Maria Hansen,  

Hvor Hasanatu kommer fra, er spørgsmålet ikke hvad, men derimod hvem, der er årsagen til sygdom og deformiteter. I Guinea er mistænkelighed, mistro og frygt konstante følgesvende til dem, der lider af sygdomme, der giver deformiteter. Er man mon forbandet? Er forfædrene utilfredse med éns opførsel? Hvilken frygtelig handling kan man have begået for at fortjene sådan en straf?

Over tid, som Hasanatu tumor voksede, oplevede hun at blive udstødt af lokalsamfundet.

Langtidsbesætningsmedlem og coach, Susan Parker, deler sin oplevelse med Hasanatu.

”Jeg så Hasanatu første gang i vores kæbe- og ansigtsafdeling. Jeg var der for at besøge en anden patient, men jeg kunne ikke undlade at bemærke hendes smukt malede pink negle. Det viste sig at være et besætningsmedlem, der havde taget sig tid til at lakere Hasanatus negle.”

Sudan reflekterer over en artikel, hun læste kort efter hun blev gift med skibets førende købekirurg, Dr. Gary Parker. Artiklen havde en hård, kynisk kant, hvis budskab var at overbevise læseren om, at Mother Teresa spildte sin tid med at samle halvdøde tiggere op fra Calcuttas gader og give dem et trygt sted at dø. ”Hvad godt gør hun?” spurgte skribenten. ”Hun har ingen medicinsk uddannelse. Hun kan ikke helbrede dem. Hun er ikke involveret i udvikling eller uddannelse af nogen slags. Verden bliver ikke et bedre sted af det arbejde, hun udfører. Hvilken forskel gør det?”

”Nogle gange findes forskellen mellem at føle sig udstødt og føle sig menneskelig igen i en flaske med skinnende, pink neglelak,” konkluderer Susan Parker, der fungerer som coach for skibets frivillige.

Hasanatu mødte Mercy Ships i Guinea i 2013

Du kan støtte Mercy Ships med en jubilæumsgave her på siden eller send en SMS med ordet SKIB til nummeret 1245, så støtter du med 100 kr. til Mercy Ships arbejde. 

URL: https://www.mercyships.dk/haabet-findes-i-en-flaske-neglelak/