De kaldte hendes søn et monster

De kaldte hendes søn et monster

Paul Pascal ankom som et lille bundt - let som en fjer i sin mors desperate arme. Hans hud var papirstynd og hans krop lille bitte. Han var tre måneder gammel og vejede kun to kilo - mindre end en nyfødt.

Maria Hansen,  

Paul Pascal blev født med læbespalte, som vansirede hans ansigt og som gjorde det umuligt for ham at tage føde til sig. Hans mor så hjælpeløst til, mens han blev tyndere og tyndere. Mens folk kaldte hendes søn et monster, vuggede hun sin lillebitte, sultne og grædende baby gennem mange lange nætter.

Da hun hørte, at hospitalsskibet var ankommet, fik hun håbet tilbage.

Da lægerne fra Africa Mercy undersøgte Paul Pascal, vurderede de straks, at hans tilstand var kritisk. De hastede ham og moren om bord på skibet, før det officielt var åbnet – her overvågede de hans temperatur og indtagelse af føde.

Det var på et hængende hår, at Paul Pascal var blevet bragt til skibet, men endelig vendte den kritiske situation for den lille dreng.

Mens han langsomt voksede sig stærkere, blev hans kinder rundere, hans hår kraftigt og sundt, og hans øjne fik liv. Blot tre måneder senere vejede han 6.4 kg og var dermed stærk nok til at gennemgå den operation, som skulle genoprette hans læbesplate. Operationen, som forbandt musklerne i hans bløde gane og lukkede hullet i ganen, gjorde ham i stand til at spise normalt resten af livet.

Da det blev vurderet, at han var stærk nok til at forlade hospitalsskibet, blev han kontrolleret regelmæssigt på HOPE Centeret – diætister tjekkede hans vægt, fulgte hans udvikling, og holdt øje med hans indtag af føde. De opmuntrede moderen og vejledte hende i, hvordan hun skulle hjælpe sin søn med at tage på i vægt.

 

 

Blot et par uger senere var Paul Pascal til kontrol, og da vejede han lidt over 9 kg. Ingen genkendte den afmagrede lille dreng, de havde mødt nogle måneder tidligere – Paul Pascal var helbredt, og hans fremtid var ændret for altid.

 

 

Paul Pascal mødte Mercy Ships i Cameroun i 2018

Du kan medvirke til at redde flere børn som Paul Pascal ved at give en jubilæumsgave til Mercy Ships. Klik videre her på siden – eller send ordet SKIB til 1245, så støtter du med 100 kr.

URL: https://www.mercyships.dk/de-kaldte-hendes-soen-et-monster/