Dagsløn på $3 ikke nok skaffe synet tilbage

Dagsløn på $3 ikke nok skaffe synet tilbage

Ved årtusindskiftet var der ingen mulighed for behandling af blinde i Guatemala fjerntliggende landsbyer.

Maria Hansen,  

 

 

“Fordi jeg næsten ikke kunne se, syntes de andre børn, det var sjovt at slå mig og spænde ben for mig,” forklarer Benigno. Grå stær på begge øjne gjorde ham næsten blind. ”Derfor tog min far mig ud af skolen, da jeg var 8 år.”

Beningnos forældre passede ham og fulgte ham til hans aktiviteter – hele dagen – hver dag uden undtagelse. Men hans forældres største bekymring var ikke nutiden, men fremtiden. Hvem skulle passe på deres søn, når de var væk?

En øjenoperation ville koste mere end 1.000$. Med en løn på 3$ om dagen ville hans familie aldrig ikke betale for operationen.

Så fik Benigno en overraskende besked. ”Jeg hørte, at et skib i Puerto Quetzal tilbød gratis øjenoperationer.” Benigno og hans fætter tog bussen og ankom fem timer senere til havnebyen, hvor Caribbean Mercy lå for anker.

Benigno blev opereret for grå stær på begge øjne. Hans mor græd, da han vendte tilbage – han fandt hjem uden følgeskab for første gang, siden han var en lille dreng. Hele nabolaget mødte op for at se ham. ”Vi ved, at dette er Gud’s værk. Vi havde aldrig troet, at han ville kunne se igen,” sagde hans mor.

Benigno mødte Mercy Ships i Guatemala i 2001

Støt Mercy Ships’ arbejde med et beløb på MobilePay 9311. Tak for din hjælp.

URL: https://www.mercyships.dk/dagsloen-paa-3-ikke-nok-skaffe-synet-tilbage/