Mercy Ships underskriver aftale med Sierra Leones regering

Mercy Ships underskriver aftale med Sierra Leones regering

Regeringen i Sierra Leone fornyer partnerskabsaftalen med Mercy Ships og kan se frem mod, at verdens største civile hospitalsskib også i fremtiden vil bringe gratis lægehjælp og operationer til netop deres land.

Maria Hansen,  

På vegne af Sierra Leones regering indgik landets præsident, Julius Maada Bio, denne uge en aftale med Mercy Ships om en fornyet partnerskabsaftale, som løber fra 2019 til 2023. Aftalen er en del af den langsigtede planlægning i Mercy Ships om at bringe håb og helbredelse til nogle af verdens fattigste lande.

Med aftalen, der nu er underskrevet, følger først en periode med undersøgelse og vurdering af behovene i Sierra Leone og screening af lokale patienter. Senere vil hospitalsskibet kunne lægge til kaj i Sierra Leone, og i 10 måneder give gratis lægehjælp og operationer til landets patienter. Hospitalsskibet vil også fungere som en platform for træning af lokale fagpersoner og anden kapacitetsopbygning, som kommer landet til gavn, når skibet sejler videre. Den frivillige besætning af sygeplejersker, kirurger og andre fagpersoner, som kommer fra hele verden for at arbejde ombord på hospitalsskibet, muliggør, at Mercy Ships kan investere i Sierra Leones sundhedsfaciliteter og tilbyde videreuddannelse af det lokale sundhedsfaglige personale indenfor bl.a. ansigtskirurgi, sygepleje og pædiatrisk anæstesi.

”På vegne af regeringen og befolkningen i Sierra Leone ønsker jeg at udtrykke min dybeste taknemmelighed til Mercy Ships, som utrætteligt støtter med humanitær hjælp og giver gratis lægehjælp og behandling til mennesker, som på forskellig vis er ramt af sygdom,” siger Sierra Leones viceminister for sundhed og sanitet, Dr. Anthony Sandy.

”Vi er glade for at kunne bekræfte, at Mercy Ships nu er i den tidlige forberedelsesfase af et fremtidigt ophold i Sierra Leone. Det er 6. gang, hospitalsskibet kommer til Sierra Leone – og med denne aftale bliver det første gang siden ebolakrisen,” fortæller Donovan Palmer, CEO i Mercy Ships.

Fakta om Sierra Leone og Mercy Ships:

 

Foto: Donovan Palmer, CEO i Mercy Ships, og Julius Maada Bio, præsident i Sierra Leone, markerer den indgåede partnerskabsaftale med et håndtryk.
Kreditering: Sierra Leones regering.

URL: https://www.mercyships.dk/mercy-ships-underskriver-aftale-med-sierra-leones-regering/