Mercy Ships hjælper på nye måder under coronakrisen

Mercy Ships hjælper på nye måder under coronakrisen

Den globale coronakrise har alvorlige konsekvenser for verdens fattigste. Derfor har Mercy Ships iværksat nye måder at hjælpe, mens vi forbereder os på, at vi igen kan give lægehjælp på hospitalsskibet.

Maria Hansen,  

Læs med her og bliv opdateret på, hvordan Mercy Ships navigerer i den aktuelle situation.

Hvor er Africa Mercy?

Vores hospitalsskib ligger i øjeblikket ved Tenerife i Spanien, hvorfra det skal på værft i Gran Canaria. Det er en naturlig del af skibets livscyklus, at det skal på værft og have et servicetjek. På grund af coronakrisen kommer skibet dog tidligere på værft end planlagt. Efter ankomsten til Tenerife har besætningen været i karantæne, og i det hele taget følges de retningslinjer, som er udstukket af de spanske myndigheder. Så snart den globale coronakrise aftager, er det vores plan, at Africa Mercy igen kan vende tilbage til Afrika.

Kan man stadig melde sig som volontør?

Vi modtager stadig ansøgninger fra fremtidige volontører. Vi gør alt, hvad vi kan for at være klar til, at vi igen kan yde hjælp i Afrika.

Hvordan bevarer Mercy Ships kontakten til partnere i Afrika?

Vi er løbende i tæt dialog med Mercy Ships Africa Bureau og andre nøgle-aktører i Afrika, om hvordan vi bedst støtter vores besætning, ansatte, volontører og lokale frivillige i den udfordrende tid, vi befinder os i.

Det gør Mercy Ships lige nu:

Kan Africa Mercy sættes ind for at hjælpe under coronakrisen?

Africa Mercy er et fuldt udstyret hospitalsskib, der kan foretage kirurgiske indgreb og operationer, men er ikke egnet til at bruge til behandling af patienter, der er ramt af en smitsom luftsvejssygdom som COVID-19.

Vi er dybt afhængige af vores volontører for, at hospitalsskibet kan være i funktion. Lige nu er verden præget af rejse-restriktioner og andre former for restriktioner. Det gør det nærmest umuligt at arrangere at få volontører fra flere end 50 lande transporteret til hospitalsskibet. Desuden er en stor del af vores volontører blevet bedt om at assistere under coronakrisen i deres respektive hjemlande.

Vi giver vores uforbeholdne støtte til alle de af vores volontører, der lige nu yder en særlig indsats i deres hjemlande.

Har Mercy Ships stadig brug for støtte?

Ja! Som krisen spreder sig i hele verden, er det vigtigere end nogensinde at støtte vores indsats. Dét, der påvirker én af os, påvirker os alle. Tak fordi du støtter os i at bringe håb og helbredelse til dem, der har meget begrænset – eller ingen adgang til lægehjælp.

Giv værnemidler og hjælp sundhedspersonalet i Afrika – klik her 

 

 

URL: https://www.mercyships.dk/mercy-ships-hjaelper-paa-nye-maader/