fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Africa Mercy er netop ankommet til Benin

Africa Mercy er netop ankommet til Benin

De næste godt 10 måneder bliver havnebyen Cotonou hjemsted for Africa Mercy. Her bliver hun omdrejningspunkt for mange tusinde menneskers helbredelse og håb for fremtiden. Det er muligt, fordi medmennesker i vores del af verden har valgt at støtte arbejdet med både pengegaver og personlig involvering.

Benin er en Vestafrikansk republik med ca. 10 mio. indbyggere. Landet er meget fattigt. Der er 187 lande i verden. De rigeste finder vi på en top-10-liste og Benin ligger, som nummer 164.

Varm velkomst
Ved en højtidelig velkomstceremoni udtrykte Benins førstedame Madame Claudine Gbenagnon Talon, at landet ser frem til et berigende samarbejde, hvor mange patienter vil få nyt håb. På “to-do-listen” står 1700 operationer og 8000 tandbehandlinger. Landets direktør for Sundhedsministeriet, Dr. Lucien Toko, glæder sig også over den vidensdeling og undervisning, der vil komme sundhedspersonalet og dermed befolkningen til gavn.

Lidt mere om Benin
Benin er et smukt land med store sletter, vandløb og lave bjerge. Det officielle sprog i Benin er fransk, som bliver suppleret med seks stammesprog.

De største religioner er katolicismen og islam, foruden en række lokale religioner. Voodoo har i mange år haft et stærkt greb i befolkningen. Landet har flerpartisystem, og alle personer over 18 år har stemmeret. Store dele af befolkningen ernærer sig ved landbrug, især familielandbrug. Produktion og eksport af bomuld spiller en stor rolle for Benin. Hele 80 % af landets eksportindtægterne stammer fra bomuld.

Benin havde til for få år siden en af de verdens højeste niveauer af dødelighed for børn under fem år. Børnedødeligheden lå på 203 dødsfald for hver 1.000 levendefødte! Kun én ud af tre mødre havde adgang til sundhedsydelser i forbindelse med graviditet og fødsel. Benin har de seneste år arbejdet meget for at forbedre dette område og har indført forskellige sundhedsprogrammer. Her bliver Mercy Ships VVF-operationer og undervisning af jordmødre og kirurger et velkomment supplement.

Skibet kommer
Mercy Ships kommer på flere områder til at yde en betydningsfuld indsats og vi vil støtte regeringens bestræbelser på at forbedre sundhedssektoren i landet. Vi gennemfører stort set alle vores operationsprogrammer: tandbehandling, øjenkirurgi, ansigts- og halsoperationer, operation af tumorer, plastik kirurgi, operation af svære fødselsskader, almen kirurgi og ortopædkirurgi. Vi vil naturligvis også genoptræne deforme arme og ben, så patienterne bliver funktionsdygtige inden vi forlader landet igen til næste sommer.
En væsentlig del af Mercy Ships arbejde i Benin, bliver kapacitetsopbygning med undervisning især i sundhedsvæsenet.

Hvordan uddanner vi lokale
Mercy Ships læge- og sygeplejerske stab træne mange hundrede af landets egne læger og sygeplejersker og afholde en række uddannelseskurser. Kurserne er typisk inden for sikker kirurgi efter FN`s regelsæt, anæstesi samt avanceret skadestue-behandling. Endelig gennemføres et ”Food for Life” program, som skal undervise 30 – 40 af landets uddannede agronomer bæredygtigt landbrug.

Vi har brug for din hjælp
Alle undervisningsprogrammer, og ikke mindst de tusindvis af operationer, koster mange penge. Det er her du og kommer ind i billedet. For mindre en 3.000 kan Mercy Ships gøre et blindt barn seende ved at operere for grå stær. For mindre en 4.500 tusind kroner kan vi fjerne en livstruende tumor, så patienten kan overleve og endda leve en normal tilværelse. For mindre en 2.000 kr. kan vi videreuddanne en lokal kirurg i sikker kirurgi, så flere patienter overlever.

Du kan hjælpe os med at hjælpe medmennesker i Benin. Pengene rækker langt, da alle om bord arbejder gratis, og selv betaler for rejse og ophold. Små som store donationer betyder at vi sammen kan bidrage til både operationer og uddannelse samt medicin, udstyr, skibets drift og 1.000 andre ting.

STØT os med en donation på mercyships.dk/stoet-indsatsen