fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Afrikansk mål for adgang til kirurgi

Afrikansk mål for adgang til kirurgi

Afrikanske ledere går sammen om det internationale symposium om styrkelse af kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje

Dette forår fejrer vi 30-års partnerskab med nationerne i Afrika til vores “Africa Celebration” i Senegal!

Mercy Ships arbejder med at give gratis operationer i Afrika, da cirka 93 % af den afrikanske befolkning mangler adgang til sikker, overkommelig og rettidig kirurgisk behandling. Hvert år har omkring 40 millioner mennesker i Afrika udækkede kirurgiske behov. Her er sårbare samfund værst ramt af denne utilstrækkelige adgang.

 

Arbejde skulder ved skulder

Vi arbejder tæt sammen med værtslandende i Afrika og ønsker, at vi i fællesskab kan finde løsninger på de store kirurgiske behov, der på på kontinentet. Derfor er der hele tre dele af vores fejring i Afrika:

Første del af fejringen fandt sted fra d. 4-6. maj, hvor statsoverhoveder, sundhedsministre og førende eksperter i Afrika samledes for at lægge en 10-årig plan for styrkelse af sikre operationer. Læs hvordan møderne gik via DETTE LINK.

 

The Dakar Declaration

Anden del af fejringen sker d. 30. maj, hvor indtil nu 14 afrikanske statsoverhoveder og internationale ledere vil mødes for at tale om lige adgang til kirurgisk, obstetrisk og anæstesibehandling i Afrika. Her vil de underskrive “The Dakar Declaration”, som har mål for, at alle afrikanere i 2030 har adgang til sikker kirurgi.

Vores nybyggede skib på første Afrikanske mission

Tredje og sidste del af fejringen sker fra d. 2. juni, hvor Global Mercy sættes i drift, så de to hospitalsskibe side om side kan tilbyde håb og helbredelse til dem, der har allermest brug for det. Global Mercy ankommer d. 27. maj til Dakar i Senegal, og dette vil være hendes første mission i Afrika. Har skal hun sammen med andet skib Africa Mercy (den gamle danske storebæltsfærge) være i mission med operationer ombord på Africa Mercy, hvor Global Mercy skal være rammen for træning af det lokale sundhedspersonale.

Læs mere, se hele programmet og deltag via livstream her: https://www.mercyships.africa/