fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Coronavirus påvirker Mercy Ships arbejde

Coronavirus påvirker Mercy Ships arbejde

Mercy Ships arbejde justeres for at tage højde for den aktuelle situation med Covid-19/Corona.

Opdateret 31. marts 2020

Siden Coronaudbruddet har Mercy Ships fokuseret på at passe på de patienter, der er under vores pleje samt udvikle alternative planer i samarbejde med myndighederne i Senegal. Mercy Ships har haft fokus på at drage omsorg for besætningsmedlemmer, de lokale frivillige i Dakar og det personale, der er fordelt i de 16 lande, vi har kontorer i. Der arbejdes fortsat på, at Mercy Ships langsigtede planer med at give lægehjælp, kirurgisk pleje og uddanne lokale tilpasses den globale krisesituation.

Mercy Ships danske ansatte har rykket arbejdet hjem, og vi har udskudt de foredrag, der ellers skulle være afholdt her i løbet af marts og begyndelsen af april. Ingen danske volontører befinder sig om bord på Africa Mercy. Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger, og glæder os til at vi igen kan vende tilbage til mere normale og vante tilstande.

Africa Mercy har forladt Senegal. Det er planen, at kursen – efter et værftsophold på Tenerife hen over sommeren – sættes mod Liberia. Her er behovene for lægehjælp og træning af lokale store. Liberia har stadig eftervirkninger af ebolakrisen i 2014-2016, hvor 8% af landets sygeplejersker og læger døde i kampen mod den frygtede virus. Ifølge seneste tal fra WHO og OECD er der kun 3,7 læge pr. 100.000 indbyggere. Landet råder kun over et meget lille antal kirurger til en befolkning på 4,7 mio. Ingen er specialiseret inden for hverken ortopædisk, ansigtskæbe- eller neurokirurgi. Der er i den grad brug for vores indsats.

Hospitalsskibet er ikke gearet til at yde en aktiv indsats i forhold til behandling af Corona/Covid-19, da det er uden for vores specialer, og vi hverken har det nødvendige udstyr eller isolationsstuer om bord.

Mercy Ships mission er at bringe håb og helbredelse i form af sundhedsydelser til nogle af verdens fattigste. Gennem tre årtier har vi arbejdet for at styrke de lokale sundhedssystemer, og vi har på nærmeste hold oplevet, hvilke konsekvenser det har for mennesker og deres liv, når de lokale sundhedsinstanser ikke fungerer.

I Mercy Ships er vi drevet af de gode resultater, som vi har været med til at skabe gennem direkte behandling af patienter og ved at træne og uddanne lokalt sundhedspersonale. Vi er ivrige efter at uddanne endnu flere lokale fagfolk og hjælpe endnu flere patienter – også i fremtiden.

Tak for din fortsatte opbakning og støtte til Mercy Ships – også i denne svære situation.