fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Dansk tandplejer modtager pris for indsatsen i Mercy Ships

Dansk tandplejer modtager pris for indsatsen i Mercy Ships

Tandplejer Gitte Kliver modtog i dag Tandplejerprisen 2019 for sin frivillige indsats med hospitalsskibet Africa Mercy.

Ved Tandplejernes Fagkonference, som fandt sted i dag, har Gitte Kliver netop modtaget Danske Tandplejeres hyldest med Tandplejerprisen 2019. Foruden kollegernes klapsalver fulgte en check på 10.000 kr. for Gittes indsats med hospitalsskibet Africa Mercy.

Indstillet af Mercy Ships
Gitte Kliver blev indstillet til Tandplejerprisen af bestyrelsen i Mercy Ships Danmark, og læge og medstifter af Mercy Ships Danmark, Preben Bredesgaard, deltog ved prisoverrækkelsen på vegne af bestyrelsen. I indstillingen står der bl.a.:

“Gitte har tjent som tandplejer i et internationalt miljø med patienttyper og udfordringer, man ikke ser i Danmark. For os var det meget tydeligt, at Gittes ballast og forankring findes i en solid uddannelse og en fantastisk erfaring. Med denne baggrund har Gitte løst faglige og menneskelige udfordringer, en tandplejer sjældent møder i Danmark. Gitte er en rigtig god ambassadør for tandplejerfaget, og Gitte har repræsenteret tandplejerfaget med stor og dygtig faglighed, fin professionalisme og medmenneskelig empati over for patienterne og hendes kolleger.”

Formandens tale til prismodtageren
Det er Hovedbestyrelsen i Danske Tandplejere, der beslutter, hvem der skal modtage Tandplejerprisen på baggrund af de indstillinger, der er kommet. Prisen er siden 2003 blevet overrakt til tandplejere, der på særlig vis har profileret tandplejerfaget i forhold til befolkning og samarbejdspartnere og vist nye veje til udbredelse af kendskabet til faget.

“Og det må man sige, at du har, Gitte, ikke mindst i forhold til kilometer og breddegrader. Du har i den grad vist nye veje,” udtalte formand Elisabeth Gregersen ved prisoverrækkelsen foran de 180 tandplejerkolleger i Kolding, og fortsatte:

“Dit arbejde som frivillig tandplejer i Vestafrika, Benin i 2017 og Guinea her i foråret 2019, med det imponerende hospitalsskib Afrika Mercy afspejler så fint kernen i vores fag: At møde mennesker dér, hvor de er, og række ud med fagets kompetencer for at være med til at give mennesker et bedre liv og bedre muligheder. Men det er ikke kun idealismen og det varme, empatiske hjerte, der også er indbegrebet af vores fag, som kvalificerer dig til Tandplejerprisen. Du har i dit arbejde i Mercy Ships’ tandklinik vist, at tandplejere hører hjemme i et toptunet team af sundheds-professionelle, og at vi som danske tandplejere kan begå os med de allerdygtigste sundhedsprofessionelle fra hele verden. Lad os glæde os over din indsats og den anerkendelse, du har mødt ude i den store verden for ikke at tale om de fantastiske oplevelser, du har haft i mødet med andre kulturer og samfund. ”
Med den opfordring rundede formanden for Dansk Tandplejerforening sin tale af til dette års modtager af Tandplejerprisen.

Fra Mercy Ships skal der lyde et stort tillykke til Gitte Kliver med den flotte udmærkelse og velfortjente pris!

Kilde: Danske Tandplejere
Foto: Jacob Almtoft