fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Danske Lars sætter strøm til verdens største hospitalsskib

Danske Lars sætter strøm til verdens største hospitalsskib

Når Mercy Ships nye hospitalsskib Global Mercy søsættes i løbet af 2021 skal skibets mange elektriske installationer og funktioner fungere optimalt. Den opgave tager danske Lars Hansen, der arbejder som supervisor for Stena Ro Ro, sig af.

Igennem de sidste fire år har Lars Hansen med titlen Electrical supervisor sørget for at inspicere og teste de mange elektriske installationer på Mercy Ships nye hospitalsskib Global Mercy.

”Jeg har bl.a. arbejdet med at designe kabelføring, kabelinstallation og terminering (angiver hvordan forberedelsen af kabel-ender skal udføres med konfektioneringsmaskiner fx af-isolering, skæring, crimpning, slutmuffeformat osv. red.). Derudover har jeg stået for at teste stort set alt elektrisk udstyr ombord på skibet, ” fortæller 50-årige Lars Hansen, der de sidste 15 år har arbejdet som såkaldt rejsemontør og repareret og installeret nyt udstyr på skibe og boreplatforme i hele verden. Han er uddannet elektriker og har de seneste syv år været bosat i Kina med sin kinesiske kone.

Når et skib skal fungere som hospital stiller det store og specifikke krav til indretningen, som både påvirker skrogets design, og hvordan skibet indrettes indvendigt. Skibets ventilationssystem er specielt tilpasset, og der er lagt fokus på at minimere vibrationer og støj. Global Mercy er desuden udstyret med kraner, der kan flytte fx containere med udstyr, køretøjer og andet materiel, der skal bruges i land, frem og tilbage mellem fastland og skib.

Det nye hospitalsskib, der er verdens største, er blevet bygget af Stena Ro Ro på Tianjin Xingang-værftet i det nordlige Kina.  Det er Stena Ro Ro, der står bag designet af det flydende hospital, der skal fungere side om side med hospitalsskibet Africa Mercy, som mange danskere kender som den tidligere tog-færge ”Dronning Ingrid”.

For Lars Hansen har arbejdet om bord på Global Mercy været helt særligt:

“Det har været fire meget lærerige år for mig, det har været et fantastisk projekt at være med til at lave. Det er specielt at arbejde på det første nybyggede civile hospitalsskib i verden. Jeg sætter en stor ære i at få lov til at være med til at bygge sådant et skib. Især når jeg tænker på, hvor mange mennesker det kommer til at hjælpe fremover i den fattigste del af verden”.

Fakta om Global Mercy

  • Global Mercy er 174 meter langt og har en tonnage på 37000 bruttoregister tons. Et bruttoregisterton svarer til 2.83 kubikmeter, hvilket betyder, at bruttotonnagen er et udtryk for skibets samlede volumen.
  • Seks operationsstuer
  • Gymnastiksal og pool til genoptræning
  • Auditorium med 682 siddepladser
  • Akademi til studerende (fx sundhedsfagligt personale fra det værtsland skibet befinder sig i)
  • 600 volontører fra hele kloden, der repræsenterer mange fagligheder, herunder kirurger, maritim besætning, kokke, lærere, elektrikere, værtspersonale med flere
  • Café, butik og bibliotek