fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Drømmen om en god fremtid

Samory havde aldrig forestillet sig, at det, der startede som en tandpine, skulle udvikle sig til en tumor i ansigtet, der blev så stor, at den truede med at kvæle hans drømme og i sidstes ende kunne tage livet af ham.

I gennnem fire år oplevede Samory, hvordan tumoren og smerten voksede i takt med, at hans selvværd skrumpede.

Samory på 25 år er opvokset i en landsby i Guinea, og han vidste godt, at hans chance for at få lægehjælp var minimal på grund af økonomien. Hans mor forsøgte med traditonel behandling af den voksende byld – men til ingen nytte. Samorys tumor blev ikke mindre, tværtimod blev den større dag for dag.

“Det værste var bevidstheden om, at det blot blev værre og værre, fordi vi ingen ting kunne stille op,” fortæller Samory. “Jeg blev bange, når jeg tænkte på min fremtid”.

Men sådan havde det ikke altid været. Inden Samory var tvunget til at droppe studierne på grund af den store smerte, som fulgte med tumoren, glædede han sig til at læse til matematiklærer. Nogle af dem, som han ellers betragtede som sine venner, fik den idé, at hans tumor var en forbandelse, der var kommet over ham, fordi han havde for høje tanker om sig selv. Der var nemlig ikke tradition for at tage længere uddannelser i hans famile.

“Folk bebrejdede også min mor, at hun havde for høje ambitioner for mit liv. De sagde, at det skyldtes grådighed, at jeg havde fået den tumor. Jeg brød mig ikke om at følges med hende, fordi jeg var ked af al den negative opmærksomhed hun fik på grund af mit udseende” husker Samory. “Min mor var ellers en glad kvinde, der holdt af mange forskellige ting, men min situation gjorde hende trist og sørgmodig”.

Da smerten blev uudholdelig, tog Samory modvilligt afsted fra landsbyen for at søge efter hjælp i hovedstaden. Han vidste jo godt, at han ikke havde råd til at betale for behandling. Men da han ankom til Conakry blev hans desperation afløst af håb. Han hørte, at der netop var ankommet et skib, der tilbød gratis operationer. Efter at være blevet godkendt til operation på  Africa Mercy,  hvor tumoren helt kunne fjernes, syntes Samorys fremtidsdrømme pludselig ikke så langt væk.

Samory tog afsted i sit fineste tøj til havnen. Begejstret tog han det først skridt op ad landgangsbroen vel vidende, at hans lidelse nu skulle afløses af glæde. “ Det var fantastisk for mig at tænke på, at fire års smerte kunne fjernes på bare én dag!”

Allerede dagen efter, da Samory kiggede i spejlet, kunne han genkende sit eget smil – det smil han havde inden tumoren. Han var fri.  Takket været hans mod, hans ambitioner og den gave det var at kunne få gratis operation på Africa Mercy, fik hans fremtidsdrømme nyt liv.

 

 

 

 

 

 

“Jeg glæder mig til at kunne genoptage mine studier, så jeg kan blive matematiklærer, ligesom jeg ville inden jeg blev syg. Livet er godt igen!” slutter Samory.

 

 

 

Written by: Georgia Ainsworth Photos by: Shawn Thompson and Lara Arkinstall