fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En nyfunden selvtillid: Mansare

Mød den fireårige Mansare, der ombord på Africa Mercy genfandt selvtilliden og glæden ved at lege

Mansare + fodboldEn livsforandrende operation i sigte
Mansare er fra en lille landsby gemt væk i havnebyen Conakry, Guinea. Her bruger han sin tid på at lege og spille bold med sine ældre brødre og venner.

Den fireårige har dog altid haft en lidt anderledes barndom end sine venner på grund af hans bøjede ben – en lidelse, der ofte er forårsaget af en underliggende sygdom, ligesom rakitis, og som ofte er forværret af underernæring.

Mansares situation har gjort løb og gang til en udmattende udfordring og har altid gjort det svært for ham at følge med, når det gælder at løbe, at klatre i træer eller at spille fodbold.

Mansare på vej ombordDa Mansare gik ombord på Africa Mercy var det derfor en glædens dag, og hans smil var da heller ikke til at tage fejl af. Han var ikke nervøs for den kommende operation, men tværtimod spændt på at komme på et nyt eventyr. Denne gang ombord på et hospitalsskib og med en livsforandrende operation i sigte.

Efter sin operation og med benene i gips brugte Mansare uger på genoptræning. Og til trods for det hårde arbejde, var smilet og det gode humør fortsat at finde hos Mansare.

Mansare genoptræningGenoptræningen blev udført med hjælp fra den frivillige fysioterapeut Rosie Fortun Agud fra Spanien, der blandt andre stiftede bekendtskab med Mansares livsglæde og aktive personlighed.

 ”Han elsker sin nye krop”
Mansares mor, Simone, beskriver, hvordan hendes søn efter sin operation er en helt ny dreng. Både udvendigt og indvendigt. Forandringen går nemlig dybere end udseendet: ”Nu er det en udfordring at holde ham stille, og hans selvtillid og glæde kommer til udtryk i alt, han gør”.

“Kirurgi har ændret vores liv,” beskriver Simone. ”Han er lykkeligere; Jeg er gladere. Han elsker sig selv mere. Han er mere selvsikker nu.”

Mansare efter operationAt se sin søn fri, glad og energisk er det, Mansares familie altid har håbet på.

”Han kan virkelig lege nu. Før ville han blive træt og komme tilbage efter ti minutter, fordi de andre børn ville grine af ham. Nu er jeg nødt til at gå ud og hente ham hjem, når dagen er omme, fordi han er så glad for at være ude at lege.”

Takket være gavmilde donorer og frivilliges indsats er det muligt at tilbyde håb og helbredelse til børn som Mansare. Vi takker alle, der bidrager til at gøre vores arbejde muligt.

Støt vores arbejde for børn som Mansare.

Mansare efter operationFotos: Shawn Thompson