fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Få overblik over Mercy Ships indsats under coronakrisen

Få overblik over Mercy Ships indsats under coronakrisen

Lige siden coronakrisens begyndelse i marts har vi i Mercy Ships tilpasset vores indsats til situationen.

Her kan du se, hvordan vi med din støtte gennem hele krisen har sendt hjælp og støtte afsted.

Marts:

  • Knap kr. 1 million blev doneret til indsatsen i Senegal, der støtter lokale læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale i kampen mod COVID-19.

April:

  • Værnemidler blev sendt til fire afrikanske lande: Benin, Liberia, Sierra Leone og Madagaskar
  • Vi flyttede den træning af lokalt sundhedsfagligt personale, der normalt foregår i de lande vi lægger til i med hospitalsskibet, online. Det betød, at vi kunne opretholde den normale undervisning samt give særlig træning i krisehåndtering online.

Maj:

  • Vi udvidede vores online-træningssessioner med ”Sundhedspleje-træning” til vores kollegaer i Liberia, Togo, Benin, DR Congo og Cameroon.
  • Infrarøde termometre blev doneret til Togo. De blev leveret sammen med en sending af værnemidler.

Juni:

  • Værnemidler blev doneret til Congo. Mercy Ships har et langt og stærkt samarbejde med landet, hvor vi i forbindelse med tidligere besøg bl.a. har renoveret flere forskellige faciliterer såsom klinikker.
  • Agbessi træner lokalt sundhedsfagligt personale i Benin i, hvordan smitten begrænses og der uddeles masker og hygiejnekit.
  • Vi donerer flere end 9000 værnemidler til Ghana. Værnemidlerne overleves til Ghanas sundhedsminister af Mercy Ships præsident Rosa Whitaker.
  • Besætningsmedlem Eliphaz Essah, der oprindeligt er fra Benin, præsenterer i samarbejde med Mercy Ships en ny modermælkserstatning og donerer en større levering til et lokalt børnehjem.

Juli:  

  • Værnemidler bliver doneret til Benin Teaching Hospital i Contonou. Det er her, at Dr. Agbessi arbejder som landets første kirurg med speciale i rekonstruktiv kirurgi.

Nu og fremtiden:

Vi er dedikerede til fortsat at hjælpe og støtte udviklingen af afrikanske sundhedssystemer. På trods af coronakrisen forsætter den træning og støtte vi yder i de afrikanske lande. Vi er også så småt begyndt igen at kunne gennemføre operationer som en del af vores ”Women’s Health Programme”.

FAKTA:

Over 100.000 stykker værnemidler og derudover forskelligt udstyr er blevet doneret til sundhedsfagligt personale i 11 afrikanske lande: Operationsdragter, handsker, masker, operations-briller, hårnet, sko-overtræk, termometre og medicin.

 

2021:

Lige nu gennemgår Africa Mercy sit årlige vedligeholdelsesarbejde på et værft på Tenerife. Skibet vil returnere til Senegal så snart det er muligt. COVID-19 har en alvorlig indvirkning på sundhedssystemet på det afrikanske kontinent. Vi vil udbygge vores programmer og styrke vores kapacitet, så vi er klar til at vende til Afrika og hjælpe med at genopbygge det COVID-19 har ødelagt.

”Pandemien spreder sig støt og roligt i Afrika, og indsatsen for at nedsætte smitten i de afrikanske lande, skal styrkes. For at landene kan reagere på allerbedste vis for at holde smittetrykket nede, har de brug for vores støtte. Det er netop derfor, at Mercy Ships engagerer sig i forskellige initiativer for at begrænse COVID-19 i Afrika,” fortæller Dr. M’Pele fra Mercy Ships Africa Bureau.