fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fødselsdagsgaven der forvandlede 20-årige Cires liv

Fødselsdagsgaven der forvandlede 20-årige Cires liv

Cire fik håbet igen efter en operation på Africa Mercy. Hundredvis som ham venter lige nu på en operation. Vil du hjælpe allerede i dag?

Cire fejrede sin 20 års fødselsdag på en usædvanlig måde: I en kørestol på vej ind til den sterile operationsstue på Africa Mercy. 

Forventningerne var store – ville han nu endelig komme af med den store tumor, der i årevis havde tynget ham? Den tumor, der havde gjort, at han skilte sig ud, blev stirret på, følte sig anderledes, hæmmet?

Cire var kun 16 år, da tumoren voksede frem på højre side af ansigtet. Den var ledsaget af en ubehagelig – men velkendt – følelse af frygt. Kun tre år tidligere havde Cire nemlig haft en tilsvarende tumor på venstre side af ansigtet.

Patienten Cire med en tumor i ansigtet inden operationen på Africa Mercy

”Værst var blikkene”

Hans forældre var mindst lige så bekymrede. De havde ingen indtægtskilde og frygtede, at de denne gang ikke ville være i stand til at hjælpe deres søn. Udgifterne til operationen af den første tumor havde tæret på deres opsparing. Og faktisk var de fleste af pengene til den første operation kommet fra venner og familie i deres landsby, som denne gang ikke havde mulighed for at hjælpe.

Så denne gang kunne Cire og hans familie ikke andet end at håbe på et mirakel. Og mens de håbede og bad, voksede tumoren – og udfordringerne voksede med den.

Cire var forsigtig og genert, og det tog tid, før han følte sig tryg omkring nye mennesker. De blikke, han fik på grund af tumoren, gjorde social interaktion endnu sværere: ”Tumoren var ikke ligefrem flot – der er ingen, der ønsker sig sådan én i ansigtet. For mig var noget af det værste blikkene. Folk stirrede på mig, og det var ydmygende,” fortæller Cire. 

Din støtte ændrer liv!

Et flydende mirakel

Nogle år senere kom det mirakel, som Cire og hans familie havde bedt så inderligt for i årevis. Cires far havde nemlig hørt om Mercy Ships gennem en af sine venner. Han fik at vide, at flere hundrede frivillige læger og sygeplejersker på hospitalsskibet Africa Mercy ville gennemføre hundredvis af operationer på kort tid – helt gratis.

Cire og hans familie boede i Matam, en region i det østlige Senegal – mere end syv timer fra Dakar, hvor skibet lå til kaj. Men Cire var fast besluttet på at tage derhen.

Og i 2022 kunne han gå ombord på ”det flydende mirakel”, hvor han, på dagen for sin 20 års fødselsdag, skulle opereres.

Cire kigger mod det flydende mirakel mercy ships

Cire var voldsomt nervøs inden operationen, men sygeplejerskerne beroligede ham: Det hele skulle nok gå, han var i kyndige og professionelle hænder. Operationen tog mere end to timer, og alt gik, som det skulle – tumoren blev fjernet med stor succes. Et par dage efter holdt sygeplejerskerne og det øvrige team en forsinket fødselsdagsfest for Cire.

”Det føltes som at få en ekstra gave. Jeg er så taknemmelig for operationen, og så gav de mig ovenikøbet denne fejring! Jeg er så ovenud lykkelig,” beretter Cire.

Også Cires familie var begejstrede og lettede over Cires forvandling. Hans tante, Dienaba, mener, at operationen har givet Cire fornyet styrke: “Jeg har lagt mærke til, at han er blevet mere motiveret, han er stærkere, og han har fået nyt håb og mod.” 

Nu da Cire er helbredt, har han fået mod på at genoptage sine studier – og dermed forfølge sine drømme. 

Cire efter operationen med sin familie og landsby

Tak til alle jer gavmilde bidragsydere, der gør positive historier som Cires mulig! Du kan se videoen om Cires forvandling nedenfor.

 

Børn og unge som Cire venter på din hjælp!

Tusindvis af børn og unge som Cire står i kø for at få en livsforvandlende operation. Vil du hjælpe?

Ethvert beløb tæller!

 – 250 kroner giver en patient mulighed for at komme til kræfter og blive klar til operation.

– 350 kroner giver mulighed for at købe medicin og bandager.

– 700 kroner er et fantastisk bidrag til en læbe- og ganespalteoperation eller en operation af invaliderende tumorer på ansigtet.

Støt nu!

Støt via MobilePay:

 Du kan nemt give dit bidrag til Mercy Ships over telefonen. Beløbene går direkte til Mercy Ships’ konto. 

MobilePay-nummer: 27900

Medmindre du bruger “beskedfeltet” til at identificere dig med navn, telefonnummer og evt. CPR-nummer (hvis du ønsker fradrag), vil din betaling som udgangspunkt blive registreret som en anonym donation.

 Af hjertet tak for din gave!

Læs også: Du kan hjælpe børn som Mariama – allerede i dag