fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fra skrivebord til maskinrum

Fra skrivebord til maskinrum

Susan Andersen arbejder til dagligt som salgskoordinator hos MAN Energy Solutions. Midt i juli flyttede hun sin arbejdsdag fra MAN skrivebordet i Holeby til maskinrummet på Africa Mercy.

Besøget indgik i MAN Energy Solutions samarbejde med Mercy Ships. Som Mercy Ships Danmarks hovedsponsor donerer MAN hvert år reservedele og service til verdens største civile hospitalsskib, Africa Mercy.

”Jeg husker specielt, da min kollega og jeg ankom til havnen i Las Palmas på Gran Canaria, hvor hospitalsskibet er på værft disse uger. Da gik det op for mig, hvor stort det her egentlig er. Jeg så det kæmpestore skib, og jeg så flittige frivillige myldre rundt på hele skibet. Alle har ét mål – at gøre Africa Mercy klar til næste tur til Dakar, Senegal, for at redde nogle af verdens fattigste, der ikke ellers har adgang til livsnødvendig lægehjælp,” fortæller Susan fra MAN Energy Solutions.

Susan og hendes kollega fik en rundvisning fra top til bund af Jens-Erik Engelbrecht, CEO i Mercy Ships Danmark, som tog dem med på et eventyr på den gamle Storebæltsfærge M/F Dronning Ingrid. På Africa Mercy så de broen, der er ved at blive toprenoveret, og besætningens små soverum, kontorer, mødelokaler, spisesteder, den donerede Starbucks café og skolen til de frivilliges børn. De så hospitalsgangen, hvor de lokale patienter får gratis operation, og udearealerne, hvor patienterne gennemgår genoptræningsforløb. Og sidst, men ikke mindst, så de skibets maskinrum:

”Glæden i min kollegas øjne ville ingen ende tage, da vi endelig kom helt ned i maskinrummet. Her står maskinerne – hele anledningen til vores besøg. MAN har sponseret reservedele og service til B&W Alfa hovedmotorer, MAN hjælpemotorer og propeller-systemer, og det er netop på disse områder, MAN Energy Solutions har stor kompetence, når det gælder Africa Mercy,” siger Susan.

”Vi mødte bl.a. de servicemontører, der er i fuld gang med at skifte propeller. Det er et meget langsommeligt og krævende job, og for en ikke-teknikker som mig var det virkelig spændende og lærerigt at komme helt tæt på. Ikke mindst fordi maskinerne udgør hjertet på hospitalsskibet og gør, at Africa Mercy kan udføre sin vigtige opgave med at bringe gratis lægehjælp og operationer til nogle af verdens fattigste,” fortæller salgskoordinatoren fra MAN.

Om bord på skibet mødte Susan og hendes kollega både frivillige og samarbejdspartnere fra Mercy Ships, kollegaer fra MAN service-værkstedet og kollegaer fra andre lokationer. ”Vi var så heldige at tage del i en fælles middag med nogle af dem. Det var en fantastisk måde at opbygge tætte relationer, som uden tvivl vil styrke det fremtidige samarbejde.”

”En af mine vigtigste værdier i livet er at gøre en forskel, og dét at være del af et så livsforvandlende sponsorat som dette gør min arbejdsdag mere værdifuld. Jeg ønsker al held og lykke til Mercy Ships, besætningen og alle dem, der gør arbejdet muligt,” slutter Susan.

Se her videoen, hvor Susan og en kollega fra MAN Energy Solutions besøger hospitalsskibet for første gang og oplever værdien af at være del af et livsforvandlende sponsorat.