fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
 • Kadidja fik en ny chance i livet

  4-årige Kadidja er blevet reddet fra et liv i udstødelse - hun kan nu grine, lege og spise som andre børn.

  Vil du hjælpe? Klik her!
 • Bliv medlem af Mercy Club

  Dit kontingent er vigtigt. Som medlem giver du foreningen styrke og folkelig opbakning

  Klik her!
 • Historier om håb og helbredelse

 • Frivillig indsats skaber forandring

  Støt arbejdet

Glædeligt gensyn med Mercy Ships

Da Sahondra fik et glimt af Africa Mercy, der lå ved kaj i Toamasina, tænkte hun straks tilbage på dengang, hun var indlagt på et andet af Mercy Ships’ skibe – det hospitalsskib, der sikrede hende helbredelse næsten to årtier tidligere.

Siden fødslen havde en læbe-ganespalte begrænset Sahondras evne til at spise, tale og trække vejret normalt. Det var næsten umuligt for hende at tage korte, kontrollerede vejrtrækninger gennem munden, når hun skulle lette sine astmaanfald. Læbe-ganespalten splittede hendes læbe op til næsen, hvilket gav mange ubehagelige blikke fra fremmede. Da Sahondra var 30 år gammel, havde hun opgivet at få et normalt liv.

Det første skib Anastasis besøgte Madagaskar i 1996 på en tre måneders mission. Det korte ophold havde varig betydning for de mennesker, der var blevet ekskluderet fra fællesskabet grundet deres fysiske lidelser. På skibet blev de mødt med kærlighed og omsorg fra de frivillige om bord. Mellem de helbredte var Sahondra.

Sahondra fik to operationer, hvor hendes spalte og svælg blev ordnet. Hendes astma forsvandt, og for første gang nogensinde kunne hun spise normalt, og folk kunne forstå, hvad hun sagde.

Da Sahondra sagde farvel til Anastasis i 1996, forestillede hun sig ikke, at hun nogensinde skulle gense et af Mercy Ships’ skibe eller besætningen. Men 18 år senere stod hun på kajen og ventede på, at hendes tidligere kirurg Dr. Gary skulle komme ned ad landgangsbroen fra et andet skib, Africa Mercy.

Sahondra vendte ikke blot tilbage til skibet for et gensyn. Hun fik lavet endnu et indgreb, som gav hende de optimale betingelser for at tale perfekt, ligesom hun modtog taleterapi for at hjælpe hende med at udtale ord klart for første gang i sit liv. Medens Dr. Gary opererede læbe-ganespalten, skilte Dr. Tertius tre tæer på hendes højre fod og to tæer på hendes venstre fod, som havde været sammensnoet siden fødslen.

Mercy Ships har virkelig forandret mit liv,” bekendtgjorde Sahondra, da hun gjorde sig klar til at gå fra borde for sidste gang. ”Mit helbred og mit sind er forandret. Jeg har fået nyt håb og et bedre liv!”

Sahondra mødte Mercy Ships på Madagaskar i 1996.


Du kan være med at skabe glæde og forbedret livskvalitet for mennesker som Sahondra. Alle bidrag gør en stor forskel. Støt her.

Tak til alle, der bakker op.