fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Global Mercy gøres klar på Tenerife til nye missioner

Global Mercy gøres klar på Tenerife til nye missioner

Efter en veloverstået sommer i Dakar i Senegal, hvor flere end 260 senegalesiske sundhedsfagfolk modtog træning om bord på Global Mercy, er skibet nu på værft på Tenerife. Her skal hun have installeret det sidste nødvendige hospitalsudstyr og blive klar til nye livsforandrende missioner fra næste år.

Sommeren er gået på hæld, og verdens største civile hospitalsskib, Global Mercy, har afsluttet sin første og vellykkede mission i Dakar i Senegal. I løbet af sommeren modtog flere end 260 senegalesiske sundhedsfagfolk træning om bord på det splinternye super-hospitalsskib gennem en række kurser, der havde til formål at styrke kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika. Kurserne var de første af mange træningssessioner, der skal bidrage til at levere sikker kirurgisk pleje på kontinentet.

Nu er Global Mercy på værft i Granadilla på Tenerife for at få installeret det sidste nødvendige hospitalsudstyr. Forventningen er, at skibet står færdigt i slutningen af 2022 og er klar til at sejle ud i verden med håb og helbredelse i begyndelsen af 2023.

Global Mercy er en game changer for Mercy Ships’ humanitære indsats og kan med sine seks operationsstuer fordoble kapaciteten til at operere og behandle patienter. Derudover kan det nye hospitalsskib samle flere hundrede mennesker ad gangen og også i det nye år undervise lokalt sundhedspersonale i basale sundhedsfaglige værktøjer til gavn for folkesundheden.  

Når Global Mercy har fået installeret det sidste nødvendige hospitalsudstyr, og skibet begynder sin funktion som hospital, forventes det, at der vil udføres mere end 3.000 operationer og uddannes mere end 2.800 sundhedspersonale ombord hvert år i forskellige afrikanske nationer.

Mens Global Mercy gøres klar til de nye missioner på Tenerife, bliver Africa Mercy i Senegal, hvor hun tilbyder livsændrende operationer til landets fattigste.

Kunne du tænke dig at blive volontør ombord? Læs mere om dine muligheder her.