fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Global Mercy på første mission i Afrika

Global Mercy på første mission i Afrika

Begge vores hospitalsskibe er i Afrika! Global Mercy har sluttet sig til felttjenesten i Senegal, hvor det side om side med den gamle danske storebæltsfærge, Africa Mercy, skal bringe håb og helbredelse.

Global Mercy slutter sig til felttjenesten
Den 27. maj var en stor dag for Mercy Ships! Vores nybyggede hospitalsskib Global Mercy påbegyndte nemlig sin store mission i Senegal, hvor det skal fungere som et flydende træningscenter for hundredvis af lokale kursister, der bliver rustet til at kunne styrke kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika.

Global Mercy ankom til kajen i Dakar, og siden da er skibet blevet indviet og velsignet ved en fejringsceremoni. Den senegalesiske regering bød det nye skib velkommen og erklærede det klar til sin første felttjeneste ved at knuse en vase med blomster mod skibets skrog.

Flere hundrede mennesker var samlet og sang og fejrede det nye skib og det fremtidige livsforandrende arbejde, det skal rumme! Ceremonien blev også overværet af flere frivillige fra Danmark, som i øjeblikket er på stedet og arbejder for at hjælpe mennesker med at få deres liv forvandlet.

Senegalesiske dansere

The Dakar Deklaration
Efter lang tids planlægning og samarbejde med Senegals regering, var ankomsten til Dakar en milepæl, der blev fejret til vores “Africa Celebration“, hvor vi også fejrede 30-års partnerskab med nationerne i Afrika!

Ved fejringen underskrev afrikanske statsoverhoveder og internationale ledere “The Dakar Declaration”, som har som mål, at alle afrikanere i 2030 har adgang til sikker kirurgi. Vi arbejder tæt sammen med værtslandende i Afrika og ønsker, at vi i fællesskab kan finde løsninger på de store kirurgiske behov, der er på kontinentet.

 

Mercy Ships Danmark var også i Senegal
Generalsekretær for Mercy Ships Danmark, Vibeke Hauge Førrisdahl, var med til den store fejring i Senegal og fortæller her om den store oplevelse:

“Det har været nogle helt fantastiske dage i Senegal fyldt med glæde, farver, forundring og håb. Det har været berigende at møde dygtige afrikanske kirurger, den samlede ledelse af Mercy Ships og ikke mindst at besøge vores to skibe, der nu ligger side om side. Ombord på Africa Mercy havde jeg fornøjelsen af at møde danske Miriam, som lige var ankommet dagen før vores møde. Sammen prøvede vi at finde rundt på det store skib og skulle selvfølgelig have vores billede taget sammen foran det gamle togkort,” fortæller Vibeke Hauge Førrisdahl.

Danske frivillige Miriam og Vibeke Hauge Førrisdahl

En hel særlig begivenhed til fejringen var fakkelceremonien, hvor besætningen fra Mercy Ships delte flammen fra det nu 15 år gamle skib Africa Mercy til vores nye skib Global Mercy.

“Faklerne var lavet af træ fra vores første skib Anastasis og var blevet håndsnittet af to af pionerende i Mercy Ships, som har levet ombord med deres familier i flere år. På den måde var de tre skibe, Mercy Ships gennem tiden har ejet, sammen den aften. Børnene fra begge skibe gik på scenen og skulle synge den indøvede sang “This little light of mine”. Sangen satte stemningen for aftenen,” fortæller Vibeke Hauge Førrisdahl og fortsætter:

“Alle volontører dannede to linjer fra Africa Mercy til Global Mercy, og kaptajnen fra Africa Mercy tændte faklen ombord på skibet og gik gennem korridoren helt hen til scenen. På samme måde som for 15 år siden, da faklen gik fra Anastasis til Africa Mercy, modtog overlæge dr. Gary Parker faklen og tændte faklen til det nye skib. Faklen skiftede hænder flere gange og endte hos Kaptajnen fra Global Mercy, som bar den ombord på det nye skib. Et nyt lys er tændt. Det hedder Global Mercy.”

De to skibe er sammen symbolet for de mange tusinde, som får deres liv forandret og på det håb og lys, der tændes hos mange, der ellers har opgivet at få hjælp.

”Mercy Ships har i mange år set frem til dette øjeblik, hvor verdens største civile hospitalsskib er på sin første mission i Afrika. Dette er starten på de kommende år, hvor dobbelt så mange mennesker kan få livsgivende hjælp via vores nu to skibe i Afrika. Denne nyhed giver mange tusind patienter et håb om et bedre liv efter en operation, der ellers ikke var mulig,” fortæller Vibeke Hauge Førrisdahl.

Global Mercy sættes i drift
Nu er det splinternye hospitalsskib så sat i drift, og skibet har påbegyndt sin allerførste mission i Afrika. Sammen med den gamle danske storebæltsfærge, der i dag sejler under navnet Africa Mercy, skal skibet være i mission og danne rammen for træning af det lokale sundhedspersonale.

Side om side arbejder og træner specialister fra Mercy Ships ombord med afrikanske læger og sygeplejersker for at styrke sundhedssystemerne i Afrika. Inden udgangen af juni vil mere end 260 kursister være udstyret med den ekspertise, de har brug for, for at kunne give deres fremtidige patienter en sikrere operation.

Global Mercy og Africa Mercy