fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Guniea venter på mirakler

Guniea venter på mirakler

Lørdag den 11. august 2018 ankom Africa Mercy til hovedstaden Conakry i det vestafrikanske land Guinea. I starten af september opereres de første patienter - og her efter vil omkring 2000 patienter i Guinea tage de afgørende skridt op ad landgangen for senere at kunne forlade skibet som forvandlede mennesker. For den enkelte et stort mirakel.

Der er rift om pladserne for at arbejde som frivillig på skibet. Allerede inden Africa Mercy kom i havn for den næste 10 måneders periode i Guinea, er 92% af alle stillinger besat.
Befolkningen i Guinea tæller 12,5 millioner mennesker. Der findes 1 læge pr. 10.000 indbygger!
Screeningen af patienterne planlægges nøje i alle landets regioner, og mange mennesker vil for fremtiden huske 2018/2019 som nogle skelsættende år. Det gælder både de frivillige, som arbejder sammen for at hjælpe mennesker i nød og patienterne, som hver på deres måde vil opleve mødet med Mercy Ships som mirakuløst.
Kapaciteteten på hospitalsskibet er denne sæson udregnet til omkring 1.900 – 2.500 operationer til gavn for i alt 1.700 – 2.300 patienter. Tandklinikken på land regner med at kunne behandle op til 8.500 patienter. I alt omkring 10.000 “mirakler” på 10 måneder.
Sideløbende med patientbehandlingen afholder Mercy Ships mentorforløb og træning af lokale fagfolk i 10 forskellige specialer. På den måde er miraklernes tid ikke forbi, når skibet næste år sejler videre.
Du kan støtte arbejdet måned for måned lige her.