fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Kom i praktik hos Mercy Ships Danmark

Kom i praktik hos Mercy Ships Danmark

Vil du være med til at bringe lægehjælp til verdens fattigste?
Vil du være med til at samle ind til og formidle historien om verdens største civile hospitalsskibe?
Mercy Ships Danmark tilbyder en praktikplads.

Hvem er vi?
Mercy Ships er en international humanitær hjælpeorganisation, som blev grundlagt i 1978. Vi arbejder ud fra hospitalsskibene Global Mercy og Africa Mercy. Vi giver gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer, kapacitetsopbygning og genoptræning af invalide mennesker. Vi hjælper alle – uden hensyn til race, køn eller religion.Vores opgave i Danmark er at samle penge ind til at drive hospitalsskibene, at rekruttere frivillige volontører til at arbejde ombord på skibene og at oplyse om Mercy Ships arbejde i Danmark.

Hvordan er hverdagen på kontoret?
Vi er et lille sekretariat af ca. tre ansatte og en gruppe af frivillige tilknyttet. Foreningen ledes af en frivillig bestyrelse. Vi har kontor i Rødovre.
Som praktikant hos Mercy Ships Danmark får du indgående kendskab til hverdagen i en NGO og du får masser af ansvar. Du får mulighed for at prøve kræfter med en lang række opgaver og ikke mindst for selv at skabe og nytænke procedurer og arbejdsgange og for at sætte dit helt eget præg på udviklingsopgaver.

Vi kommer vi hinanden ved og har det godt sammen socialt. Vi hjælper hinanden og vil også give masser af sparring og feedback til praktikanten. Hos os få man både meget selvstændigt ansvar, store og små opgaver, og også en egentlig selvstændig større opgave, som praktikanten selv ”har ansvar for” – selvfølgelig i dialog og med hjælp fra kontorets faste medarbejdere.

Som praktikant kommer du derfor til at være en ligeværdig kollega ’hele vejen rundt’ og du har også selv har mulighed for at påvirke arbejdet ift. dine faglige interesser.

Hvad er opgaverne?
Opgaverne er mangeartede, men handler navnlig om at styrke vores kommunikation til vores nuværende støtter, kommende støtter og interessenter i øvrigt. De konkrete opgaver kan f.eks. være formidling og kommunikationen af vores events, og kommunikationsopgaver som f.eks. artikler, hjemmeside, nyhedsbrev og sociale medier. Eller det kan være koordinering og udarbejdelse af kampagner og indsamlingsmateriale. Vi ønsker også at styrke vores presseindsats og øvrige PR-arbejde.
Fordi vi er en lille arbejdsplads, løser vi allesammen mange forskelligartede opgaver. Det er derfor vigtigt, at du som praktikant har mod på at prøve kræfter med en meget varieret opgaveportefølje, centreret omkring formidlingen af vores arbejde på skibene og indsamling af midler til arbejdet. Og selvom vi er en lille arbejdsplads i Danmark, er vi en stor NGO internationalt set, med kontorer og kollegaer over hele verden. Dem kommer du til at arbejde sammen med.

Hvem er du?
Vi forestiller os at du f.eks. er universitetsstuderende og har et par år tilbage af dit studie. Det kan også være at du er studerende på 3K uddannelsen ved Diakonissestiftelsen. Hvad du studeret er ikke så vigtigt for os som din indstilling og dit ønske om at komme i praktik hos netop os.

Vi leder efter dig der er selvstændig, moden og som er i stand til at tilrettelægge din egen tid og arbejdsopgaver.
Du har en etisk tilgang til livet og ønsker at arbejde for en lille forening, hvor det ikke kun handler om kroner og øre på bundlinjen, men vigtigst af alt: at gøre en forskel.

Vi tilbyder et hands-on-arbejde, varieret arbejdsmiljø, hvor du kan omsætte teori til praksis. Du vil desuden samarbejde med globale partnere – vores kollegaer overalt i verden – derfor skal du tale og skrive flydende dansk og engelsk på businessniveau.

Hvornår kan jeg komme i praktik?
Vi har typisk én praktikant i efterårssemesteret og én i forårssemesteret. I første halvår kan man ansøge om at komme i praktik i andet halvår – og omvendt.
Vi fortrækker praktikanter der kan være i praktik på mere eller mindre fuld tid 5-6 måneder, dvs. et fuldt studiesemester. Det gør vi fordi både du og vi får mest ud af det, hvis du er her i længere tid og i en intensiv periode. Men vi kan sammen aftale præcis hvordan, måske har du nogle særlige ønsker vi kan tage hensyn til.

Som NGO kan vi ikke tilbyde lønnet praktik, men der vil være mulighed for SU i det omfang praktikken kan godkendes af dit studiested.
Vi har naturligvis fuld fleksibilitet og forståelse hvis du har eksamener sideløbende, eller hvis du skal følge et kursus eller fag samtidig.

Hvordan søger jeg?
Send en kortfattet ansøgning og evt. CV til os på mail: msdk@mercyships.org – så vender vi retur snarest muligt.
Vi leder også efter en studentermedhjælp! Se stillingen her.
Vil du vide mere, så ring til os på tlf. 5162 9421