fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Information om Coronavirus/covid-19

Information om Coronavirus/covid-19

Mercy Ships tager situationen med udbredelsen af sygdommen COVID-19 - som følge af Corona-virus - meget alvorligt.

Meddelelse fra Mercy Ships operative center, USA:

Mercy Ships følger med bekymring udviklingen og situationen vedr. Coronavirus/covid-19. I Senegal, hvor hospitalsskibet Africa Mercy befinder sig, er der 5. marts konstateret fire tilfælde. Mercy Ships er i tæt kontakt med Sundhedsministeriet i Senegal og regeringen tager omgående og effektiv hånd om disse tilfælde, lyder det fra de rapporter, vi har modtaget.

På grund af de grundige og omfattende rutinemæssige foranstaltninger – for at forebygge smittesygdomme – som altid følges om bord på Africa Mercy, så vurderer vi, at smitterisikoen for vores besætning, frivillige og patienter er lav på nuværende tidspunkt.

For at forholde os til den nuværende situation har vi indkaldt vores krisestyringsteam, der består af repræsentanter fra Africa Mercy i Senegal og fra vores international supportcenter i Texas.

Besætningen og medarbejdere modtager instruktioner i, hvordan de holder øje med symptomer og øger hygiejnen for at forhindre smitte.

Mercy Ships HR-afdeling er ligeledes i tæt kontakt med både de volontører, der vender hjem fra Africa Mercy, de der skal rejse ud og nye ansøgere, så de er informerede om situationen og tager de nødvendige forbehold.

Vi bedømmer løbende de risici, der måtte opstå, og vurderer hvilken potentiel indflydelse Coronavirus/covid-19 kan få på de planlagte operationer om bord. Vi forbereder forskellige typer af indsatser, så vi er klar til at afbøde forskellige situationer og træffe de nødvendige forbehold.

Hospitalsskibet er ikke gearet til at yde en aktiv indsats i forhold til behandling af covid-19, da det er uden for vores specialer, og vi hverken har det nødvendige udstyr eller isolationsstuer om bord.