fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
 • Kadidja fik en ny chance i livet

  4-årige Kadidja er blevet reddet fra et liv i udstødelse - hun kan nu grine, lege og spise som andre børn.

  Vil du hjælpe? Klik her!
 • Bliv medlem af Mercy Club

  Dit kontingent er vigtigt. Som medlem giver du foreningen styrke og folkelig opbakning

  Klik her!
 • Historier om håb og helbredelse

 • Frivillig indsats skaber forandring

  Støt arbejdet

Inkontinent efter lang fødsel

En lang og traumatisk fødsel uden lægehjælp førte til, at 15-årige Jatu mistede sit barn og blev inkontinent.

Jatu vidste ikke præcis, hvor gammel hun var. Hun troede, at hun måske var 15 år, men hendes legesyge grin og klare pinkprikkede neglelak antydede, at hun var meget yngre.

Uanset sin alder har Jatu allerede gennemlevet nok lidelse til et helt liv. Men desværre er hendes historie ikke usædvanlig for Sierra Leones børnebrude.

Det hele startede så godt. Jatu fortæller kærligt om en mand fra landsbyen, der friede til hende. Hun blev glad og sagde ja, og hendes forældre stod for alle bryllupsforberedelserne.

Et år efter brylluppet var Jatu gravid. Graviditeten var problemfri, men fødslen var traumatiserende. Jatu var i fødsel i 24 smertefulde timer i den afsidesliggende landsby, hvor der ikke var adgang til lægehjælp. Efter en ubarmhjertig dag og nat i fødsel blev hun taget på det, der føltes som en endeløs rejse til et hospital i nabobyen. Det var der, hun endelig fødte sit døde barn.

Kort efter fødslen opdagede Jatu, at hun ikke kunne holde på vandet. På tragisk vis var hun blevet en af de hundredtusinder af afrikanske kvinder, der hvert år udvikler en obstetrisk fistula, fordi de ikke har haft adgang til fornøden medicinsk behandling i forbindelse med fødsler.

Jatu led af ekstrem inkontinens i flere måneder, men hendes svigerfar hørte, at Mercy Ship lagde til i Freetown i 2010, hvor de tilbød gratis operationer mod denne lidelse.

Jatus operation om bord på Africa Mercy var en komplet succes. Den dag hun gjorde sig klar til at vende hjem til sin landsby, samledes kvinderne om bord på Mercy Ship. Sammen fejrede de helbredelsen af Jatu og de øvrige patienter, der havde undergået vaginale rekonstruktive indgreb. Hver kvinde – ung som gammel – modtog et nyt sæt tøj for at fejre deres nyvundne liv, da de rejste hjem.

Jatu mødte Mercy Ships i Sierra Leone i 2010.

Du kan støtte Mercy Ships med en gave ved at klikke her.