fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Kom i praktik hos Mercy Ships Danmark

Kom i praktik hos Mercy Ships Danmark

Vil du være med til at bringe lægehjælp til verdens fattigste? Vil du være med til at samle ind til og formidle historien om verdens største civile hospitalsskibe? Mercy Ships Danmark tilbyder en praktikplads.

Hvordan er hverdagen på kontoret?
Vi er et lille sekretariat bestående af ca. tre ansatte, og vi har kontor i Rødovre. Sekretariatet har en gruppe af frivillige tilknyttet, og vi ledes desuden af en frivillig bestyrelse.

Som praktikant hos Mercy Ships Danmark får du indgående kendskab til hverdagen i en NGO, og du får masser af ansvar. Du får mulighed for at prøve kræfter med en lang række opgaver og ikke mindst for selv at skabe og nytænke procedurer og arbejdsgange – og dermed sætte dit helt eget præg på udviklingsopgaver.

Vi kommer hinanden ved og har det godt sammen socialt. Vi hjælper hinanden og vil også give masser af sparring og feedback til praktikanten. Hos os få man både meget selvstændigt ansvar, store og små opgaver, og også en egentlig selvstændig større opgave, som praktikanten selv ”har ansvar for” – selvfølgelig i dialog og med hjælp fra kontorets faste medarbejdere. Som praktikant kommer du derfor til at være en ligeværdig kollega ”hele vejen rundt”, og du har også selv mulighed for at påvirke arbejdet ift. dine faglige interesser.

Hvad er opgaverne?
Opgaverne er mangeartede, men handler navnlig om at styrke vores kommunikation til vores nuværende støtter, kommende støtter og interessenter i øvrigt. De konkrete opgaver kan f.eks. være formidling og kommunikationen af vores events, og kommunikationsopgaver som f.eks. artikler, hjemmeside, nyhedsbrev og sociale medier. Ellers kan det være koordinering og udarbejdelse af kampagner og indsamlingsmateriale. Vi ønsker også at styrke vores presseindsats og øvrige PR-arbejde.

Fordi vi er en lille arbejdsplads, løser vi allesammen mange forskelligartede opgaver. Det er derfor vigtigt, at du som praktikant har mod på at prøve kræfter med en meget varieret opgaveportefølje, centreret omkring formidlingen af vores arbejde på skibene og indsamling af midler til arbejdet. Og selvom vi er en lille arbejdsplads i Danmark, er vi en stor NGO internationalt med kontorer og kollegaer over hele verden. Dem kommer du også til at arbejde sammen med.

Hvem er du?
Vi forestiller os, at du f.eks. er universitetsstuderende og har et par år tilbage af dit studie. Det kan også være, at du er studerende på 3K-uddannelsen ved Diakonissestiftelsen. Det vigtigste for os er ikke nødvendigvis, hvad du studerer, men snarere din indstilling og dit ønske om at komme i praktisk hos netop os.

  • Vi leder efter dig, der er selvstændig, moden og i stand til at tilrettelægge din egen tid og arbejdsopgaver.
  • Du har en etisk tilgang til livet og ønsker at arbejde for en lille forening, hvor det ikke kun handler om kroner og øre på bundlinjen, men vigtigst af alt om: at gøre en forskel.
  • Vi tilbyder et hands-on-arbejde og et varieret arbejdsmiljø, hvor du kan omsætte teori til praksis.
  • Du vil desuden samarbejde med globale partnere, – vores kollegaer overalt i verden – og du skal derfor tale og skrive flydende dansk og engelsk på businessniveau.

Hvornår kan jeg komme i praktik?
Vi har typisk én praktikant i efterårssemesteret og én i forårssemesteret. I første halvår kan man ansøge om at komme i praktik i andet halvår – og omvendt.

Vi fortrækker praktikanter, der kan være i praktik på mere eller mindre fuldtid 5-6 måneder, dvs. et fuldt studiesemester. Det gør vi, fordi både du og vi får mest ud af det, hvis du er her i længere tid og i en intensiv periode. Vi kan naturligvis sammen aftale præcis hvordan – måske har du nogle særlige ønsker, vi kan tage hensyn til.

Som NGO kan vi ikke tilbyde lønnet praktik, men der vil være mulighed for SU i det omfang, praktikken kan godkendes af dit studiested. Vi har naturligvis fuld fleksibilitet og forståelse, hvis du har eksamener sideløbende, eller hvis du skal følge et kursus eller fag samtidig.

Hvordan søger jeg?
Send en kortfattet ansøgning og evt. CV til os på mail: msdk@mercyships.org – så vender vi retur snarest muligt. Bliver du utålmodig, så ring til os.