fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
”Vi er alle sammen med til at gøre en forskel”

”Vi er alle sammen med til at gøre en forskel”

Selvom det absolut ikke er nyt for den garvede maskinmester Viggo Bostrup at være om bord på hospitalsskibet Africa Mercy, så gør det stadig dybt indtryk på ham, hvor altafgørende det er for de lokale at få lægehjælp på skibet.

Det er 10. gang, at 69-årige Viggo Bostrup er om bord på hospitalsskibet, hvor han som maskinmester sørger for skibets tekniske drift og vedligehold. Han er taget afsted endnu engang, fordi det for ham er så tydeligt at se, hvor stor en indsats, der ydes om bord, og hvor stor en forandring det skaber i patienternes liv:

“Det, der driver værket for mig, er, at vi alle sammen er med til at gøre en forskel her på skibet. Jeg ser folk komme om bord med store tumorer i ansigtet og alle mulige mærkelige skavanker, hvor benene sidder modsat, er blinde, har store forbrændinger og alt muligt.

Når de så går i land igen, er det tydeligt at se, hvor glade de er. De har fået et helt nyt liv og fået muligheden for at overleve i et af verdens fattigste lande. Det er en stor indsats, der bliver ydet her”.

Africa Mercy befinder sig lige nu i Dakar, der er hovedstad i den vestafrikanske stat Senegal. Her arbejder Viggo Bostrup 12 timer i døgnet i tæt samarbejde med bl.a. kollegaen Benjamin.