fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Kadidja fik en ny chance i livet

Kadidja fik en ny chance i livet

4-årige Kadidja er blevet reddet fra et liv i udstødelse - hun kan nu grine, lege og spise som andre børn.

En mors værste mareridt 

Ved første øjekast lignede Kadidja fra Senegal ethvert andet barn. Hun var energisk og nysgerrig, og hun havde et grin, der smittede. Men Kadidja var ikke som de andre børn. 

Da Kadidjas mor, Ramata, fødte sin datter, bemærkede lægen, der assisterede fødslen, at babyen var kommet til verden med en læbe-ganespalte. Kadidjas familie havde ikke råd til en operation, og lægen vidste, at han ikke kunne gøre noget for den lille pige. I stedet henviste han Ramata til Mercy Ships.

Kadidja før operationen hos Mercy Ships af læbe-ganespalte

Ramata var usikker på, hvad hun ville finde. Men hun var desperat. Hun frygtede, at hendes lille pige skulle leve et liv udstødt fra sit lokalsamfund. Et liv gemt væk fra hånlige blikke og spotske bemærkninger. Eller at Kadidja skulle få svært ved at tage næring til sig, som så mange andre børn med læbe-ganespalte. Så hun rejste med sin – på det tidspunkt – et-årige datter til Africa Mercy. På grund af COVID-19-pandemien var Mercy Ships dog allerede sejlet videre, da Kadidja og hendes mor ankom til Dakar. 

Ramata vendte derfor nedslået hjem til landsbyen med sit barn, som de følgende år blev drillet og udskammet over at se anderledes ud. Da Kadidja fyldte fire år, var hun begyndt at holde sig for sig selv: “Hun skammede sig over at gå ud, fordi hun vidste, at hun ikke var som de andre børn,” fortalte hendes kusine, Maimouna.

Hjælp børn som Kadidja!

Håbet vendte tilbage

Men Ramata nægtede at give op. Hun blev ved med at lede efter kirurgiske behandlinger til sin lille datter – og efter tre års søgen hørte hun, at Mercy Ships ville vende tilbage til Dakar. Endnu en gang drog hun og Kadidja til Africa Mercy. Og denne gang havde de heldet med sig: Kadidja blev undersøgt – og godkendt til dét, der skulle blive en livsforvandlende operation!

Kadidja før operationen af læbe-ganespalte

Ramata var overvældet over al den kærlighed, hun og hendes datter modtog på skibet: “Det føltes som at være kommet hjem. De frivillige, der arbejder på skibet gør et fantastisk stykke arbejde. De tog imod mig og Kadidja med stor respekt og kærlighed. Alle elskede Kadidja. Det gjorde mig så glad!”

Al den omsorg og kærlighed ombord fik Kadidja til at blomstre. Hun dansede, gav high-fives til sygeplejerskerne på afdelingen og sagde hej til alle de andre patienter, hun mødte, mens hun forberedte sig på at blive opereret.

Også hendes stærke personlighed begyndte at skinne igennem: Da Kadidja blev præsenteret for den kittel, hun skulle have på under operationen, nægtede hun at tage den på. Efter yderligere to muligheder, valgte hun omhyggeligt den, hun ønskede at iføre sig. Og i det helt rigtige tøj og efter en sidste bøn var Kadidja klar til sin operation. 

Kadidja i sin hospitalskittel inden operationen

Et nyt smil – en ny fremtid 

I dag, takket være Mercy Ships’ gavmilde bidragsydere, er fire-årige Kadidja helbredt. Da hun så sig selv i spejlet for første gang efter operationen, ville hendes smil ingen ende tage: Nu lignede hun de andre børn.

“Jeg er så glad,” sagde hendes mor. “Når vi kommer tilbage til vores landsby, vil alle behandle hende som et helt normalt barn. Hun kan lege med andre børn igen, og hun kan gå i skole. Jeg er så lykkelig, at jeg kunne danse, danse, danse!”

Kadidja med sin mor Ramata efter operation af læbe-ganespalte

Din støtte hjælper med til at give livsforvandlende operationer til børn som Kadidja!

Alle børn fortjener en barndom, hvor de kan spise, drikke, lege, smile og grine med de andre børn.

Med en operation på vores skibe får børn født med læbe-ganespalte mulighed for lige netop dét. De får en ny chance i livet.

Hjælp os med at redde flere børn som Kadidja. Støt i dag.

Ethvert beløb tæller!

  • 250 kr. giver en patient mulighed for at komme til kræfter og blive klar til operation.
  • 350 kr. giver mulighed for at købe medicin og bandager.
  • 700 kr. er et fantastisk bidrag til en læbe- og ganespalteoperation eller en operation af invaliderende tumorer på ansigtet.

Støt nu!

Støt via MobilePay:

Du kan nemt give dit bidrag til Mercy Ships over telefonen. Beløbene går direkte til Mercy Ships’ konto.

MobilePay-nummer: 279004

N.B. Husk at skrive navn, og evt. CPR-nummer i beskedfeltet, hvis du ønsker fradrag. Hvis du intet skriver, vil din betaling som udgangspunkt blive registreret som en anonym donation.

 TAK for din gave!

Kadidja efter operationen i sin landsbyKadidja løber afsted med fornyet selvtillid i livet.

Læs også: Livets første selvsikre smil