fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Krammedyr til børn på Africa Mercy

Krammedyr til børn på Africa Mercy

Fire strikkeglade damer fra Aabenraa har hjerte for samfundets mindste. Nu har de lavet 180 ”lommevenner”, som sendes til børnene på hospitalsskibet Africa Mercy.

Lommevenner er små krammedyr lavet af garnrester. Hver og en er unik, men de kan det samme: De kan gøre syge børn trygge og gøre arbejdet lettere for hospitalspersonalet. Indtil nu har de fire strikkedamer fra Aabenraa lavet 180 lommevenner, og der er flere på vej. Deres hænder er vakse, og hjertet varmt. Damerne har bestemt, at lommevennerne skal sendes til de børn, som får lægehjælp og operation på Africa Mercy, og som kan have brug for ekstra tryghed.

Tv-udsendelse satte gang i strikketøjet
Det var tv-udsendelsen ”Størst”, der satte damerne i gang med at strikke lommevenner til børnene på hospitalsskibet. I tv-udsendelsen besøger værten Peter Ingemann den tidligere Storebæltsfærge, Dronning Ingrid, som i dag er verdens største civile hospitalsskib, Africa Mercy.

”Jeg så i tv-udsendelsen, at nogle af de små børn, som skulle opereres, så lidt bange ud. Begrebet ”lommevenner” kender vi fra vores danske hospitaler, så idéen lå lige for: Alle de bittesmå garnrester kunne bruges til at lave lommevenner til de yngste patienter i Mercy Ships. Danske børn mangler generelt ikke meget, men verden er fuld af andre børn, der har det svært,” fortæller Jo Christoffersen, som er én af de aktive damer i strikkeklubben i Aabenraa.

Hjerte for samfundets mindste
De fire damer er en del af Kirkens Korshærs afdeling i Aabenraa, og de mødes normalt hver anden uge sammen med 20 andre damer for at strikke varm beklædning til hjemløse i Danmark. Ud af garn og garnrester laver strikkedamerne bl.a. sokker, halstørklæder, huer, vanter, trøjer og tæpper – og nu også lommevenner til de yngste patienter på Africa Mercy.

”Sådan et initiativ til verden, som Mercy Ships er, vil vi gerne støtte. Vi kan faktisk ikke lade være. Vi er glade for at kunne bidrage med en beskeden gave til Mercy Ships, der forhåbentlig kan bringe lidt trøst og glæde til en lille barnehånd,” slutter Jo Christoffersen.

Fakta:

  • Kirkens Korshær hjælper hjemløse, fattige og ensomme mennesker i Danmark ved at drive varmestuer, herberger, væresteder og en rådgivningstjeneste.
  • Der er ca. 7000 hjemløse i Danmark. Antallet af hjemløse mennesker i Danmark er steget de sidste år – og de hjemløse bliver yngre og yngre.
  • Der findes mange frivillige strikkegrupper landet over tilknyttet Kirkens Korshær. Beklædningen bliver fordelt efter behov til hjemløse på Kirkens Korshærs varmestuer og herberger.