fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Livets første selvsikre smil

Livets første selvsikre smil

Fire-årige Adama, som blev forladt af sin skrækslagne mor ved fødslen på grund af en læbe-ganespalte, har nu fået sin livsforvandlende operation takket være Mercy Ships’ donorer.

Fra glæde til frygt

Da Adama blev født i Senegal, forvandlede hendes mors glæde sig hurtig til frygt ved synet af sin babys læbe-ganespalte. Moren frygtede, at hun var skyld i tilstanden, og at hun ville være ude af stand til at tage sig af sit barn. Adama blev derfor hos sine bedsteforældre, der tog sig af hende.

Adamas bedstemor, Binta, kæmpede i begyndelsen med at brødføde sit barnebarn på grund af spalten. Mange børn med tilstanden har svært ved at tage næring til sig, men Binta gav ikke op. Trods de mange udfordringer overlevede Adama.

Men som årene gik, havde Adama svært ved at få venner og lege med de andre børn, der grinede af hende. Hun holdt sig tæt til sine bedsteforældre. Kun med dem følte hun sig tryg.

Adama med sin bedstemor inden operationen af læbe-ganespalte

“Hun betragtede os altid, når vi arbejdede. Hun var nysgerrig og prøvede at efterligne vores adfærd for at se, om hun kunne gøre det samme,” siger hendes bedstefar, Issa.

Adamas trang til at holde sig i nærheden af sine bedsteforældre begrænsede dog hendes sociale liv. Hendes bedstemor turde ikke håbe på bedring for sit barnebarn og prøvede i stedet at acceptere Adamas skæbne. 

Din støtte forvandler liv!

Det sejlende håb

Men tidligere i år skete der alligevel noget, der fik håbet til at blomstre på ny; Adamas bedsteforældre hørte nemlig, at Mercy Ships’ hospitalsskib, Africa Mercy, ville lægge til kaj ved Senegals kyst. Til at begynde med var Binta ikke sikker på, om hun kunne stole på Mercy Ships. Men i desperation efter at hjælpe sit nu fire-årige barnebarn, tog hun chancen.

Binta og Adama drog lidt over 600 kilometer fra deres landsby i nærheden af Kedougou til havnen ved Dakar. Og efter at være blevet screenet kom nyheden, der for altid ville forandre deres liv: Adama var godkendt til en operation.

Adama inden operation for læbe-ganespalte

Den første legekammerat

”Ombord på skibet opdagede jeg en forandring ved Adama. En ting var, at hun var blevet helbredt fysisk. Men der skete også noget med hende mentalt; hendes nysgerrighed voksede enormt, og hun mødte mennesker ombord, der hjalp hende med at udforske sin nysgerrige side endnu mere. Besætningen legede med hende og satte sig i hendes sted, så Adama følte sig meget tryg sammen med dem,” fortæller Binta.

Mens Adama helede ombord på skibet oven på den vellykkede operation, fik hun en ny ven – en pige ved navn Aminata, som også var ved at komme sig oven på en læbe-ganespalteoperation. Pigerne blev legekammerater, og sammen grinede de og pegede på alle omkring dem.

”Jeg er så lykkelig,” fortæller Binta. ”Det må være Guds værk. Jeg takker Gud og alle, der gør Mercy Ships’ arbejde muligt. Her på skibet mødte Adama accept. Hun kunne lege med de andre børn og med besætningen.”

“Nu er de hårde tider forbi”

Adama kan nu for første gang smile fuld af selvtillid og uden at skulle frygte at blive hånet af de andre børn.

Adama efter operationen hjemme igen

Da Adama og Binta vendte hjem, var hele deres samfund målløse over Adamas forandring. Hendes bedstefar, Issa, havde tårer i øjnene, da han så, at hans lille pige var helbredt:

”Det var hårdt at tage sig af hende, men vi ønskede altid det bedste for hende, og vi gav aldrig op. Nu er de hårde tider forbi – nu skal vi fejre!”

Adama hjemme igen efter operationen af læbe-ganespalte

TAK til dig, der forvandler liv med os!

En gratis operation betyder et helt nyt liv – både fysisk og socialt

Alle børn fortjener en barndom, hvor de kan spise, drikke, lege, smile og grine med de andre børn.

Med en operation på vores skibe får børn født med læbe-ganespalte mulighed for lige netop dét. De får en ny chance i livet.

Hjælp os med at redde flere børn som Adama. Støt i dag.

Ethvert beløb tæller!

 – 250 kroner giver en patient mulighed for at komme til kræfter og blive klar til operation.

– 350 kroner giver mulighed for at købe medicin og bandager.

– 700 kroner er et fantastisk bidrag til en læbe- og ganespalteoperation eller en operation af invaliderende tumorer på ansigtet.

Støt nu!

Støt via MobilePay:

Du kan nemt give dit bidrag til Mercy Ships over telefonen. Beløbene går direkte til Mercy Ships’ konto.

MobilePay-nummer: 279004

Medmindre du bruger “beskedfeltet” til at identificere dig med navn, telefonnummer og evt. CPR-nummer (hvis du ønsker fradrag), vil din betaling som udgangspunkt blive registreret som en anonym donation.

 Af hjertet tak for din gave!

Adama hjemme igen efter operationen

Læs også: Fødselsdagsgaven der forvandlede 20-årige Cires liv.