fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
 • Kadidja fik en ny chance i livet

  4-årige Kadidja er blevet reddet fra et liv i udstødelse - hun kan nu grine, lege og spise som andre børn.

  Vil du hjælpe? Klik her!
 • Bliv medlem af Mercy Club

  Dit kontingent er vigtigt. Som medlem giver du foreningen styrke og folkelig opbakning

  Klik her!
 • Historier om håb og helbredelse

 • Frivillig indsats skaber forandring

  Støt arbejdet

Maria blev befriet fra sit fængsel af stilhed og mørke

I forsøget på at komme sit barnebarn til undsætning, kom Maria alvorligt til skade.

Maria passede sine huslige gøremål på gårdspladsen i El Salvador, mens hendes barnebarn, Bianca, rendte rundt og legede. Pludselig faldt den lille pige ned i den nyetablerede brønd. Maria løb hen til kanten og kiggede ned i den 12 meter dybe skakt. Hun kravlede ned i brønden efter sit barnebarn og forsøgte at presse sine fingre ind i de små gribehuller, men hun mistede grebet og faldt ned. Hendes ben brækkede, idet hun ramte bunden af brønden.

Mirakuløst landede hun ved siden af Bianca, der var kold og mudret, men uskadt. Naboer kom de to til undsætning, men hurtigt gik der infektion i Marias ben, som måtte amputeres tre måneder senere. Et år senere mistede Maria hørelsen, og samtidig mistede hun synet til grå stær.

Blind og døv måtte Maria tilbringe det meste af sin tid i sengen, da hun havde svært ved at komme rundt på sit ene ben. Hun græd meget.

Marias datter hørte, at Mercy Ships var i El Salvador og tilbød gratis øjenkirurgi. Så på screeningsdagen stod Maria i kø sammen med hundredevis af andre, og hun var fyldt med en ny følelse – håb.

Dagen efter hendes øjenoperation blev bandagerne fjernet, og hun smilte bredt. Hun kunne se sin familie for første gang i årevis. Seks dage senere var hun tilbage i køen, denne gang til Mercy Ships’ høreklinik. Specialisterne tilpassede et høreapparat, men Maria græd: ”Jeg kan ikke høre, jeg kan ikke høre!” Alle var knuste. Den 19 år gamle høreskade lod til at være uoprettelig.

Knus af sorg blev Maria vist ind i et andet lokale, hvor lægen ville tale med hende. Pludselig afbrød hun samtalen og udbrød jublende ”jeg kan høre, hvad du siger!”. Endelig var hun blevet løsladt fra sit fængsel af stilhed og mørke.

Maria mødte Mercy Ships i El Salvador i 1999

Støt Mercy Ships indsats her. På forhånd tak for din hjælp.