fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Mennesker og maskiner

Mennesker og maskiner

Virksomheden MAN Energy Solution støtter Mercy Ships med vedligeholdelse af motorer til en værdi af 250.000 Euro årligt.
Men MAN Energy Solution er andet end maskiner.

Tusindvis af engagerede MAN-medarbejdere arbejder verden over inden for industri, kraftværker og i den maritime branche. Seks medarbejdere fra forskellige lande og afdelinger besøgte i november hospitalsskibet Africa Mercy, som pt. ligger til kaj i hovedstaden Conakry i Guinea i Vestafrika. Alle medarbejdere gav udtryk for, at det var en stor og givende oplevelse både personligt og professionelt. Især mødet og timerne med patienter og besætningsmedlemmer gjorde stort indtryk.

Her er holdet fotograferet på land.
Maskinbesætningen om bord var i centrum, og MAN-medarbejderne tilbragte mange timer sammen med dem. Mercy Ships tekniske besætning fik i den grad fokus, og det blev til mange meget kvalificerede diskussioner og spirende venskaber opstod. MAN’s medarbejdere tilhører en teknisk eliteklasse, og de udtrykte stor beundring for de maritime kolleger om bord, og det livsvigtige arbejde de udfører – ofte under vanskelige forhold.

En tur på hospitalet
Gæsterne fra MAN havde naturligvis også lejlighed til at komme en tur på skibets hospitalet.
Iklædt sterile kitler og med foreskrevet beskyttelse var patientsikkerheden på plads. Det var gribende at se kirurgerne i gang med at fjerne en tumor samt operere for grå stær. MAN-medarbejderne fik også mulighed for at overvære en stuegang for 16 patienter – børn, mænd og kvinder – som alle var nyopererede. Besøget på sengeafsnittet gjorde stort indtryk.

Frisk luft på dæk 7
En af de gribende oplevelser var mødet med patienterne på dæk 7. Her kan de indlagte patienter få adspredelse og frisk luft. Det var dejligt at kunne spille bold med børn og voksne, tale med dem – ofte via tolk – og få lov til at køre børnene rundt i små vogne. Der blev knyttet mange positive bånd under disse timer med patienterne.

MAN -medarbejderne og CEO Jens-Erik Engelbrecht fra Mercy Ships Danmark besøger patienterne på dæk 7. 

Besøget omfattede også Mercy Ships landbaserede aktiviteter med tandlægeklinik og genoptræningsfaciliteter. Alt i alt en stærk og god oplevelse, som har knyttet MAN Energy Solution og Mercy Ships yderligere sammen i en fælles følelse af at være i stand til at gøre en stor forskel, som betyder livsforvandling for det enkelte menneske.

En vigtig sponsor
MAN Energy Solution er Mercy Ships Danmarks største donor, som yder Mercy Ships særdeles vigtig støtte på et område, som er forudsætningen for vores aktiviteter ud fra hospitalsskibet. MAN’s sponsorat startede helt tilbage i 2012 og blev i 2016 formaliseret med en CSR- og sponsoraftale. Denne aftale løber frem til 2021, og er årligt på EUR 250.000 til køb af reservedele til den tekniske vedligeholdelse/drift af motorer, generatorer og styresystem. Derudover giver MAN Mercy Ships teknisk bistand.

Udsigt fra skibet til havneområdet

FAKTA om MAN Energy Solution
MAN Energy Solution er en af verdens store virksomheder inden for den maritime branche, industri og kraftværker. MAN Energy Solution er meget aktiv indenfor miljøudvikling og energioptimering og arbejder med nedbringelse af udledning af skadelige stoffer.
Læs mere om MAN Energy Solutions her: https://www.man-es.com/

.