fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Mercy Ship underskriver aftale med WHO

Mercy Ship underskriver aftale med WHO

Mercy Ships underskrev i begyndelsen af september en samarbejdsaftale med verdenssundhedsorganisationen WHO i Region Afrika. Aftalen skal øge muligheden for sikker kirurgi og anæstesi i Afrika.

Aftalen fokuserer på at øge adgangen til kirurgi samt opbygge en styrke af sundhedspersonale til at forbedre de kirurgiske muligheder. Aftalen blev underskrevet i Dakar i Senegal af Dr. Matshidiso Rebecca Moeti, WHO’s regionale direktør for Afrika og af international medicinsk chef Dr. Peter Linz fra Mercy Ships.

“Denne aftale er indbegrebet af, hvad ”Transformation Agenda in the African Region” handler om – samarbejde med nye partnere, sammen om at arbejde frem mod en forbedret og retfærdig adgang til sundhedsydelser, at forvandle liv og bringe håb og helbredelse til det afrikanske kontinent,” sagde Dr. Moeti og tilføjede: “Jeg håber, at vores partnerskab medvirker til, at vi kan gøre det, som Mercy Ships gør så godt – nemlig, at give livsvigtig og nødvendig behandling til dem, der desperat har brug for det og samtidig opbygge kapaciteten indenfor sundhedssystemet i landene i regionen.”

 Målet er at ingen bliver ladt tilbage
I forbindelse med offentliggørelsen af samarbejdsaftalen fremhævede Mercy Ships og WHO manglen på sikker, økonomisk overkommelig og rettidig adgang til kirurgiske behandlinger. Begge parter understregede behovet for at arbejde på at sikre, at ingen bliver ladt tilbage.

Skræmmende tal
En rapport, offentliggjort tidligere i år i det førende videnskabelige engelske tidsskrift ”The Lancet” viste, at der er alvorlig mangel på kirurgiske behandlinger i afrikanske lande. Antallet af operationer er pr. år er 20 gange lavere end det reelle behov. Desuden har de patienter, der faktisk får den operation, som de har brug for, dobbelt så høj risiko for at dø efter operationen sammenlignet med det det globale gennemsnit.

Dr. Linz udtalte i sine bemærkninger: “Løsningen på dette skræmmende og komplekse problem kræver hårdt arbejde og samarbejde fra alle involverede. Vi håber, at vores formelle samarbejde bliver en stærk søjle, der kan styrke muligheden for kirurgisk behandling i hele Afrika.” Med til ceremonien var også Dr. Pierre M’Pele, der er ambassadør for Mercy Ships i Afrika.

Aftalen mellem Mercy Ships og WHO dækker en vifte af aktiviteter, som blandt andet omfatter udvikling af ”best practice” at styrke sundhedssystemerne, opbygge kapaciteten af sundhedspersonale og yde teknisk assistance, som kan bidrage til, at specialer inden for kirurgi, fødsel og anæstesi bliver integreret i de nationale sundhedssektorers strategier og planer.