fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Mercy Ships Årsrapport 2020 - Vi er kun lige begyndt

Mercy Ships Årsrapport 2020 - Vi er kun lige begyndt

Efter godkendelse på generalforsamlingen d. 21. april har Mercy Ships Danmark netop udgivet sin årsrapport for 2020. Trods coronaudfordringer har året budt på både udvikling og nye tiltag.

Efter at være blevet formelt godkendt på generalforsamlingen i går, er Mercy Ships Årsrapport 2020 nu udkommet, og du kan finde den her.

Rapporten beretter om et år med både udfordringer og udvikling i organisationen.

Ligesom det er tilfældet for vel stort set alle andre aktører i det danske samfund, såvel som globalt, har Mercy Ships naturligvis været udfordret af coronapandemien i 2020. Bl.a. var Covid-19 skyld i, at vi med Africa Mercy måtte forlade Senegal, inden vi havde gennemført alle de planlagte operationer. Pandemien forhindrede os også i at sende volontører afsted til at hjælpe om bord på vores skib, hvor kun en enkelt dansk volontør har været afsted i 2020.

Til gengæld er vi i årets løb kommet tættere på indsætningen af vores helt nye skib, Global Mercy, der har været ude og strække skroget i åbent vand på testsejlads. Med Global Mercy i drift, kan vi mere end fordoble vores indsats i Vestafrika, når vores trofaste Africa Mercy ligeledes vender tilbage til regionen.

Rapporten gør også status over det store arbejde, vi trods alt nåede i løbet af otte måneder i Senegals hovedstad, Dakar, inden Covid-19 satte en stopper for indsatsen. Eksempelvis blev det til over 1.400 specialkirurgiske indgreb og oplæring af 1.200 lokale sundhedsfagfolk.

Efter at vi måtte forlade Senegal har vi fundet andre måder at støtte og hjælpe på under coronaudbruddet. I alt har Mercy Ships doneret 1 million personlige værnemidler til 11 afrikanske lande. Donationen inkluderede bl.a. operationshuer, beskyttelsesbriller, mundbind/visir, handsker og infrarøde termometre, som blev sendt til Benin, Liberia, Madagaskar, Togo, Sierra Leone, Republikken Congo, Ghana o.a. Det arbejde fortsætter naturligvis i 2021.

”Pandemien spreder sig fortsat langsomt, men sikkert gennem Afrika og de foranstaltninger vores samarbejdslande har truffet for at afbøde virkningen, bør styrkes. Hvis Afrika skal bekæmpe denne langvarige epidemi, har de brug for vores støtte. Derfor er Mercy Ships involveret i Stop Covid-19 Initiative in Africa”, siger Dr. Pierre M’Pele, direktør, Mercy Ships Africa.

Læs mere om vores arbejde og mød både frivillige og patienter fra skibet i Mercy Ships Årsrapport 2020.