fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Mercy Ships Danmark får ny generalsekretær

Mercy Ships Danmark får ny generalsekretær

34-årige Vibeke Hauge Førrisdahl skal stå i spidsen for Mercy Ships Danmark og sikre større engagement og bredere kendskab til organisationen.

Vibeke Hauge Førrisdahl er blevet ansat som generalsekretær for Mercy Ships Danmark og skal stå i spidsen for at styrke og udvikle organisationens arbejde med at udbrede kendskabet til Mercy Ships samt udvikle organisationens indsamlingsaktiviteter og rekruttering af frivillige.

34-årige Vibeke Hauge Førrisdahl har solid ledererfaring med sig ind i sit nye job. Hun har siden 2012 været ansat i Mission Øst – senest som direktør for organisationens kontor i København, hvor hun bl.a. har stået i spidsen for at udvikle og eksekvere en strategi for folkelig forankring.

Hos Mercy Ships Danmark får hun brug for sine alsidige evner inden for administration, fundraising, strategisk udvikling og kommunikation, når hun bliver ansvarlig for at strukturere arbejdet for 2.5 ansatte og en række dedikerede frivillige og udsendte volontører. Mercy Ships er repræsenteret i 16 lande, med hovedsæde i Texas, og det bliver generalsekretærens ansvar at forsætte det tætte internationale samarbejde.

Multikunster skal sikre udvikling

Mercy Ships Danmark har været aktiv siden 1980’erne, men blev først etableret med en daglig ledelse og en aktiv bestyrelse i 2009. Organisationen er nu igennem de første svære opstarts-år og er klar til at tage de næste skridt mod en strømlinet og udviklingsorienteret indsats. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Jens-Erik Engelbrecht:

”Det kræver en ”multikunstner”, der kan jonglere med små store og opgaver og altid har blik for at optimere driften. Det er en enig bestyrelse, som står bag ansættelsen, og vi glæder os til samarbejdet. Vi har fuld tiltro til, at Vibeke formår at udvikle og styrke vores engagement og få endnu flere til at blive en del af vores arbejde”.

Den nytiltrådte generalsekretær er uddannet Cand. Mag. i Psykologi og Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet og har stor både privat og professionel erfaring med frivillighed og engagement bl.a. fra Byens Valgmenighed i København, Dansk Oase og Børne Ungdoms Oase.

Om sin kommende opgave siger Vibeke Hauge Førrisdahl:

”Mercy Ships Danmark har opbygget et solidt fundament, der er båret af dedikerede personer, som trækker et kæmpe læs. Organisationen vokser, der kommer flere bevillinger og større engagement. Nu er der blevet taget en beslutning om at tilføre mere ”man power”, så der er ressourcer til at organisationen hele tiden er relevant,” siger hun og uddyber:

”Jeg skal bidrage til, at vi får endnu flere små frø sået, så de kan bære med til, at Mercy Ships Danmark fortsat står solidt plantet og samtidig kan få nye ideer til at vokse og gro. Det er det, der gør en organisation solid. Mercy Ships Danmark er enormt stærk på virksomhedssamarbejder. Et naturligt næste skridt er, at jeg nu skal gå ind og arbejde med at skabe møder mellem mennesker, motivere dem og finde ud af, hvad deres passion er, så hvert enkelt frivillig får noget ud af at være en del af Mercy Ships”.

Vibeke Hauge Førrisdahl tiltræder stillingen som generalsekretær, mens coronakrisen præger det meste af verden.

“Det ligger naturligt i Mercy Ships ånd at passe på de udsatte grupper. Verden bliver måske en helt anden, og som organisation skal vi være omskiftelige og forholde os til den aktuelle situation. Men målet for Mercy Ships indsats vil med al sandsynlighed blive forstærket, fordi der især i Afrika vil være et endnu større behov for at hjælpe sundhedsvæsenet”

Mercy Ships Danmarks arbejde finansieres af private støtter, virksomheder og fonde.

Blå Bog:

  • Vibeke Hauge Førrisdahl er tiltrådt som generalsekretær for Mercy Ships Danmark 1. april 2020
  • Født 19. april 1985, opvokset i Nørre Snede i Midtjylland. Har boet i Kina, Tyrkiet og Belgien og besøgt flere end 30 lande.
  • Uddannet Cand. Mag. i Psykologi og Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet i 2013 og i diplommodul i Strategisk Ledelse i 2018
  • Ansættelser: Direktør for Mission Østs kontor i København, programansvarlig for Missions Østs arbejde i Tadsjikistan, liaison & event officer for Mission Øst i Danmark, projektkoordinator i Aktiv Mission.
  • Frivilligt arbejde: Tidl. Bestyrelsesmedlem Medie Sundhed for børn og unge, tidl. bestyrelsesmedlem Dansk Oase, tidl. formand Børne Ungdoms Oase, medlem af menighedsrådet i Byens Valgmenighed
  • Bor i Københavns Nordvest kvarter sammen med sin mand René Hauge Førrisdahl og parrets 1-årige datter.

Om Mercy Ships:

Mercy Ships Danmark er en del af international organisation, der er grundlagt i Schweiz i 1978 og i dag repræsenteret i 16 lande.

Mercy Ships ejer og driver verdens største ikke-statslige hospitalsskib. Organisationen er baseret på de kristne værdier med næstekærligheden som omdrejningspunkt og tilbyder gratis lægehjælp og operationer.