fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Mercy Ships Danmark støtter kursus i sikker bedøvelse

Mercy Ships Danmark støtter kursus i sikker bedøvelse

"Vi har fået så meget træning, der har hjulpet os til at forbedre behandlingen af børn" fortæller en af deltagerne.

Dr. Amadou Boiro er anæstesiolog på CHU Ignace Deen Hospital, Guinea, han fortsætter: “Jeg er så taknemmelig for, at Mercy Ships holder denne workshop. Det har været en stor opmuntring for mig både personligt og fagligt”.

Det er blandt andet medlemmer af Y’s Men’s Club Danmark og Amagerbro Frikirke samt flere fonde, der gør det muligt for Mercy Ships Danmark at finasiere sådanne kurser i Guinea. Det første kursus blev afholdt den 3. til den 7. december. I alt alt 33 deltog på kurset.

En af de andre deltagere Dr. Adama Konate, som er anæstesiolog på Center Medical Belle Vue i Guinea, har allerede ambitioner om selv at lære fra sig: “Det er en stor fornøjelse for mig at deltage på dette kursus, som vil give mig mulighed for at forbedre min faglige kompetence i fremtiden. Jeg håber at kunne dele den nye viden med mine kolleger, så de også får gavn af undervisningen”.

Aoife Fitzgerald, som ses på billedet ovenfor sammen med en af kursisterne, kommer fra Storbritannien og er en af underviserne på SAFE Pediatric kurset. Hun fortæller:

“Deltagerene har været meget entusiastiske på dette kursus, og det har været en glæde at undervise dem. Hospitalsskibet Africa Mercy er i havnen i Conakry i alt i 10 måneder og helbreder hundredvis af patienter med forskellige alvorlige lidelser. Men når skibet forlader havnen, vil der stadig være patienter i Guinea, der har brug for kirurgi. Den arv, vi kan efterlade, er at forbedre adgangen til sikker operation for flest mulige. Men man kan ikke sørge for sikker operation uden sikker anæstesi. Derfor er SAFE Pediatric kurset en intensiv træning af læger og sygeplejersker, der arbejder med anæstesi. Vi træner deres færdigheder og øger deres viden for at forbedre sikkerheden ved bedøvelse af deres patienter.

På den sidste kursusdag træner vi næste generation af ”SAFE-instruktører”, som kan fortsætte med at undervise flere anæstesiologer i Guinea på fremtidige kurser. På dette kursus fik 8 deltagere ekstra undervisning i denne disciplin. På den måde opbygger vi kapaciteten i landet og forbedre adgangen til mere sikker anæstesi for mange flere patienter i Guinea.

Vi har været et internationalt team af undervisere. Vi havde den glæde at have en anæstesisygeplejerske fra Cameroun med på holdet. Brigitta Antangana Aboui, som ses på billedet ovenfor, blev trænet af Mercy Ships sidste år, da hospitalsskibet var dér, og hun deler nu sin viden og sine færdigheder. Hun er en fantastisk træner “.