fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
”Mercy Ships er fyldt med hjerteblod”

”Mercy Ships er fyldt med hjerteblod”

Som nyt bestyrelsesmedlem vil Lone Veng, der er administrerende direktør i en biotech virksomhed, bidrage med sine store viden og netværk fra lægemiddelindustrien.

49-årige Lone Veng er bosat i Roskilde og står til daglig i spidsen for virksomheden ResoTher Pharma, der udvikler nye lægemidler til patienter med hjertesygdom.

”Hele min karriere har jeg arbejdet i  medicinalindustien med at tilvejebringe ny medicin til folk, der har brug for behandling, så mit arbejdsmæssige omdrejningspunkt er sygdom og helbredelse. Der er et rigtig godt match mellem mine kompetencer, mit store både danske og globale netværk og Mercy Ships arbejde. Jeg har fx erfaring med at lede en organisation mod dens strategiske mål, og i at tale med investorer, der vil gøre noget godt for andre og som interesserer sig for det sundhedsfaglige felt”, siger Lone Veng, der har været bosat i USA i knap 15 år, hvor hun bla. tog en ph.d. i neurovidenskab og arbejdede for en amerikansk medicinalkoncern.

Hjerteblod og næstekærlighed

Lone Veng stødte på Mercy Ships gennem sit netværk og går med iver til sin første opgave som bestyrelsesmedlem i en non-profit-organisation:

”Det er en topengageret bestyrelse, og der bliver virkelig lagt hjerteblod i arbejdet. Der er også en fin ligelig fordeling mellem køn i bestyrelsen, det giver en rigtig god dynamik. Det er rigtig dejligt at være en del af en gruppe, der er så engageret og har så meget forstand på dét, de hver især bidrager med,” siger hun med henvisning til, at bestyrelsen tæller både medlemmer med solid viden inden for det sundhedsfaglige felt, organisationsledelse og søfart.

”Det, at vi i Mercy Ships er drevet af næstekærlighed, tiltaler mig meget. Jeg har altid arbejdet på at tilvejebringe nye behandlinger til patienter, der har et behov – det er mit overordnede formål i mit arbejdsliv. Jeg er vant til at være en del af en global organisation, hvor man tænker i patienter og behandling, men hvor der i sidste ende er et kommercielt fokus, og hvor medarbejderne er lønnede for deres indsats,” siger Lone Veng og uddyber: ”Jeg har længe haft lyst til at engagere mig i en sag, der er baseret på frivilligt engagement. Mercy Ships er båret af frivillighed – både fra de, der udfører arbejdet på skibet og fra de donationer, der kommer ind fra private og virksomheder. Det er smukt, at det kan lade sig gøre at opbygge en verdensomspændende organisation, der leverer sundhedsydelser baseret på næstekærlighed og frivillighed”.

Lone Veng ser frem til at lære endnu mere om det konkrete arbejde, der foregår om bord på Mercy Ships hospitalsskibe og i de lande, som skibene besøger.

”Jeg glæder mig til at blive klogere på, hvordan man effektivt leverer sundhedsydelser på et skib. Dét at vores sundhedsydelser er mobile, synes jeg, er en meget inspirerende tanke, der kan være med til at udfordre, hvordan vi traditionelt indretter vores behandlingssystemer. Mobile sundhedsydelser er et spændende og innovativt område, der under udvikling, og som jeg gerne vil lære meget mere om gennem mit engagement i Mercy Ships”.