fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Mercy Ships hjælper på nye måder under coronakrisen

Mercy Ships hjælper på nye måder under coronakrisen

Den globale coronakrise har alvorlige konsekvenser for verdens fattigste. Derfor har Mercy Ships iværksat nye måder at hjælpe, mens vi forbereder os på, at vi igen kan give lægehjælp på hospitalsskibet.

Læs med her og bliv opdateret på, hvordan Mercy Ships navigerer i den aktuelle situation.

Hvor er Africa Mercy?

Vores hospitalsskib ligger i øjeblikket ved Tenerife i Spanien, hvorfra det skal på værft i Gran Canaria. Det er en naturlig del af skibets livscyklus, at det skal på værft og have et servicetjek. På grund af coronakrisen kommer skibet dog tidligere på værft end planlagt. Efter ankomsten til Tenerife har besætningen været i karantæne, og i det hele taget følges de retningslinjer, som er udstukket af de spanske myndigheder. Så snart den globale coronakrise aftager, er det vores plan, at Africa Mercy igen kan vende tilbage til Afrika.

Kan man stadig melde sig som volontør?

Vi modtager stadig ansøgninger fra fremtidige volontører. Vi gør alt, hvad vi kan for at være klar til, at vi igen kan yde hjælp i Afrika.

Hvordan bevarer Mercy Ships kontakten til partnere i Afrika?

Vi er løbende i tæt dialog med Mercy Ships Africa Bureau og andre nøgle-aktører i Afrika, om hvordan vi bedst støtter vores besætning, ansatte, volontører og lokale frivillige i den udfordrende tid, vi befinder os i.

Det gør Mercy Ships lige nu:

  • Vi arbejder på at gøre nogle af vores sundhedsfaglige træningsprogrammer tilgængelige online, så vi fortsat kan uddanne afrikanske læger og sundhedspersonale. Online-undervisningen vil fokusere på, hvordan kritisk syge behandles, og hvordan man forener det at skulle tage sig af almindelige patienter samtidig med at behandle dem, der er syge af COVID-19.
  • Vi er snart klar med et særligt 6-ugers forberedelseskursus målrettet sygeplejersker og læger, der skal tage sig af patienter med COVID-19. Kursisterne vil blive endnu bedre til at identificere og behandle kritisksyge patienter – med særligt fokus på sygdomme relateret til COVID-19. De vil også modtage undervisning, der forbereder dem på, hvordan de mentalt kan håndtere det arbejdspres, der kan følge med coronakrisen.
  • Vi yder fortsat støtte til Tandlægeskolen, Gamal i Conakry i Guinea. Her hjælper vi med online support, og vi støtter renovering af flere af skolens faciliteter.
  • Mercy Ships har doneret $150,000 (ca. 1 million danske kroner) til forebyggelse og behandling af COVID-19 i Senegal.
  • Vi har doneret medicinsk udstyr til Barthimée Hospital i Senegal.
  • Mercy Ships har doneret for $120,000 (ca. 800.000 danske kroner) medicinsk udstyr til partnere i: Sierra Leone, Benin, Liberia og Madagaskar.
  • Mercy Ships har doneret medicinsk udstyr til lokale hospitaler i Texas og Holland.
  • Vi støtter med værnemidler og træning

Kan Africa Mercy sættes ind for at hjælpe under coronakrisen?

Africa Mercy er et fuldt udstyret hospitalsskib, der kan foretage kirurgiske indgreb og operationer, men er ikke egnet til at bruge til behandling af patienter, der er ramt af en smitsom luftsvejssygdom som COVID-19.

Vi er dybt afhængige af vores volontører for, at hospitalsskibet kan være i funktion. Lige nu er verden præget af rejse-restriktioner og andre former for restriktioner. Det gør det nærmest umuligt at arrangere at få volontører fra flere end 50 lande transporteret til hospitalsskibet. Desuden er en stor del af vores volontører blevet bedt om at assistere under coronakrisen i deres respektive hjemlande.

Vi giver vores uforbeholdne støtte til alle de af vores volontører, der lige nu yder en særlig indsats i deres hjemlande.

Har Mercy Ships stadig brug for støtte?

Ja! Som krisen spreder sig i hele verden, er det vigtigere end nogensinde at støtte vores indsats. Dét, der påvirker én af os, påvirker os alle. Tak fordi du støtter os i at bringe håb og helbredelse til dem, der har meget begrænset – eller ingen adgang til lægehjælp.

Giv værnemidler og hjælp sundhedspersonalet i Afrika – klik her