fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mercy Ships i TV

I sidste uge deltog vores frivillige kaptajn og bestyrelsesmedlem i Mercy Ships Danmark, Milan Falsing sammen med frivillig overlæge Marguerite Ellekvist i TV2 Go Morgen Danmark. Det er ikke første gang vi er på landsdækkende TV.


TV2-vært Heidi Frederikke interviewede frivillig Milan Falsing og frivillig Marguerite Ellekvist i programmet Go’ Morgen Danmark.

Søndag 16. maj 2021 kunne seerne på TV2 kl. ca. 9.30 se et længere interview med Milan Falsing og Marguerite Ellekvist. De to har begge været frivillige på Afrika Mercy. Anledningen for invitationen til TV2 var den nyligt annoncerede beståede prøvesejlads for vores nybyggede hospitalsskib, Global Mercy.

Indslaget blev indledt med en lang række flotte dronebilleder af Global Mercy ude på sine sidste prøvesejlads.

Vært Heidi Frederikke fortalte om alle de fordele der er ved hospitalsskibe inden hun introducerede Milan Falsing, der fortalte om de seks operationsstuer ombord med plads til 200 patienter og ca. 650 frivillige.

Marguerite Ellekvist fortalte om at den fantastiske oplevelse det er, at få lov til som volontør at give en gave ved at tage ud i verden med Mercy Ships og hjælpe mennesker i nød:

“Det at bruge sit fag, til gavn for mennesker, hvor man som frivillig virkelig føler, at man gør en konkret forskel, det er fantastisk”, sagde hun.

“Og den stolthed man føler, og den taknemmelighed man møder fra patienterne.”

Undervejs i programmet blev der vist billeder fra både Milan Falsing og Marguerite Ellekvists ophold og arbejde på Africa Mercy.

Strenge copyright-regler hos TV2 gør, at vi ikke har tilladelse til at vise indslaget på vores hjemmeside eller sociale medier.

Har man adgang til TV2-play, kan programmet findes her, ligesom det findes i kopi i foreningens arkiv.

Ikke første gang på TV
Det er langtfra første gang Mercy Ships Danmark er på dansk TV.

Den første TV deltagelse der findes i foreningens arkiver stammer fra 2003, hvor et langt program på TV2-Lorry fortalte om ombygningen af den tidligere DSB færge “Dronning Ingrid” til hospitalsskib.

Dengang deltog daværende CEO for Mercy Ships Danmark Jens-Erik Engelbrecht sammen med kæbekirurg fra Rigshospitalet Thomas Kofod Steengaard.

Dette indslag findes fortsat online og kan ses hos TV2 Lorry her

Der har også i 2016 været vist et langt rejseprogram med Peter Ingemann på verdens største hospitalsskib.

”Besøget på hospitalsskibet har være den største oplevelse for mig nogensinde – både personligt og professionelt,” fortalte Peter Ingemann dengang.

“Jeg er virkelig imponeret over det meget høje faglige niveau på hospitalsskibet og ikke mindst den empati og medmenneskelighed, som alle de frivillige udviser.”

Programmet med Peter Ingemann om Mercy Ships kan ses på TV2-play og blev vist første gang i TV2 i 2016.

Ligeledes i 2016 var journalist og fotograf Jeppe Kirk fra SandTV om bord på hospitalsskibet Afrika Mercy. Det kom der fire dokumentarprogrammer ud af, som blev vist på DRK.

Endelig har der på National Geographic været vist en lang serie om Mercy Ships flere gange i Danmark. Læs mere her.