fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Min smukke søn

Min smukke søn

”Dit barn er ramt af en forbandelse.” Sådan sagde folk til den unge mor, Sayene, når de så hendes søn, Mohammed, der var født med læbeganespalte.

Ingen ville have med Mohammed at gøre, for et barn med dét ansigt måtte være forbandet. I omgivelsernes øjne var der ikke andet at gøre end at efterlade barnet til døden.

Sandheden er, at i fattige lande som Guinea, hvor Sayene og Mohammed kommer fra, opstår læbeganespalte ofte på grund af moderens ernæring under graviditeten. Fejlernæring kan nemlig påvirke fosteret og give fejlkodning i fostervævet.

Selv om årsagen nok var ukendt for moderen, ville hun under ingen omstændigheder opgive sin søn. Hun så ham som en gave og tog sig omsorgsfuldt af ham, også selv om det betød, at hun selv blev udstødt af lokalsamfundet.

Den lille families redning kom med hospitalsskibet Africa Mercy. Her fik Mohammed fik den operation og omsorg, han havde brug for. Takket være den frivillige besætning på skibet og et effektivt ernæringsprogram har Mohammed nu en fin overlæbe, et dejligt smil og også mere sul på kroppen.

Efter operationen kunne Sayene stolt og smilende vende hjem med sit barn på armen. Nu kunne alle andre se, hvad Sayene hele tiden havde set – hendes smukke søn.

 
 

Vil du hjælpe børn som Mohammed til nyt liv?

Giv dit bidrag her – og smil resten af dagen.