fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Next stop: Benin

Next stop: Benin

Næste indsatsområde for hospitalsskibet Africa Mercy bliver Benin i Vestafrika. Det har forretningsudvalget for Mercy Ships Internationale bestyrelse efter nøje overvejelser besluttet og der er indgået aftale med landets regering.

Hospitalsskibet lægger til kaj i den store havneby Cotonou i august 2016. Det var også planen i 2014, men pga. Ebolaudbrud i den vestafrikanske region måtte skibet omdirigeres.

Vest – Øst t/r
Det ville have været for risikofyldt for både patienter og det frivillige personale at arbejde i et område med potentiel smittefare for ebola. Bekæmpelsen af denne forfærdelige sygdom hører slet ikke til Mercy Ships kompetencer. Vi har hverken mandskab eller udstyr til at deltage i den sammenhæng.
Da hospitalsskibet som base heldigvis er meget mobil, lykkedes det for Mercy Ships at på relativ kort tid at ændre destination. Africa Mercy har nu tjent i snart to sæsoner Madagaskar på østsiden af Afrika. Også her er tusindvis af mennesker er blevet hjulpet gennem gratis livsforvandlende operationer og hundreder af professionelle er blevet trænet inden for forskellige sundhedsfaglige områder.

I løbet af det sidste halve år er en række vestafrikanske lande blevet erklæret fri for Ebola. Mercy Ships holder fortsat nøje øje med udviklingen, men vi glæder os til at kunne vende tilbage til Vestafrika, hvor nogle af verdens fattigste lande findes – og hvor vi derfor kan gøre den største forskel.
Benin bliver betragtet som en af ​​de mest stabile og sikreste lande i regionen. Landet afholder demokratiske valg og regeringsskifte foregår fredeligt. Regeringen er progressiv og stræber efter at modernisere landet og udrydde fattigdom. På trods af landets stabilitet og den økonomiske vækst, er det dog stadig af ​​verdens fattigste nationer.

Benin har brug for hjælp
Donovan Palmer, Koncerndirektør for Mercy Ships udtaler, “Mercy Ships arbejde har udviklet sig meget siden vores sidste besøg i Benin i 2009. Især de kapacitetsopbyggende projekter er vokset. Denne udvikling kombineret med erfaringer fra tidligere projekter i Benin gør det muligt at skabe forandring sammen Benin, på en måde der ikke har været mulig tidligere.”
Africa Mercy sidst besøgte Benin i 2009. Mercy Ships har også været i Cotonou i 2004, 2001 og i 1997.

Benin befinder sig i bunden af den liste (De Forenede Nationers Human Development Index i 2013), som opgør landenes rigdom/fattigdom.
Nummer 1 er den rigeste nation og nummer 187 den fattigste. Benin ligger på plads nr. 165. Du kan hjælpe Benin op af ranglisten ved at støtte Mercy Ships indsats.