fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Historien

Mercy Ships blev etableret i Schweiz af en gruppe unge fra Ungdom Med Opgave, og det første skib blev købt i 1978

Don og Frue

I 1978 boede Don og Deyon Stephens i Schweiz, og her begyndte de en livslang rejse, som førte til grundlæggelsen af Mercy Ships. For at kunne opfylde drømmen og visionen om et hospitalsskib, blev der etableret et team, som havde til opgave finde et passende skib, der kunne opfylde drømmen og visionen om et hospitalsskib, der kunne nå ud til verdens fattigste befolkninger.

Den 7. juli 1978 blev drømmen en realitet. Mercy Ship købte et tidligere oceangående passagerskib ved navn M/V Victoria. Købesummen var 1 mill. dollars, og kunne realiseres med et lån fra en schweizisk bank. Don og Deyon begyndte at rekruttere besætning til skibet, og at søge fonde til ombygningen. Ambitionen var at bringe organisationen og skibet til et niveau, der var i overensstemmelse med bedste internationale standarder. Fire års anstrengelser resulterede i en forvandlingen fra passagerskib til hospitalsskib. Der blev indrettet 3 operationsstuer og en afdeling med 40 senge, og det 11,701 tons flydende hospital fik en besætning af frivillige fra hele verden. I 1982 sejlede skibet ud – under sit nye navn, Anastasis, og blev Mercy Ships første hospitalsskib.

I de mellemliggende år erhvervedes yderligere to mindre skibe – Caribbian Mercy og Island Mercy.

En anden milepæl blev nået i 2007 med idriftssætningen af Africa Mercy, den tidligere danske IC3 jernbanefærge “Dronning Ingrid”, som efter ombygningen, kom til at erstatte de tidligere skibe. Africa Mercy er vort hidtil største hospitalsskib.

Don og hans kone Deyon boede med deres fire børn ombord på det første Mercy Ship, Anastasis, i ti år. Familien Stevens har nu base i det internationale operationscenter i Garden Valley i Texas, hvorfra de kan glæde sig over en meget spændende udvilking af mercy Ships, fra den svære begyndelse til nu at være en organisation, som i årenes løb har haft titusinder af professionelle frivillige, og ydet sundhedsydelser til en værdi af mere end 1,2 mia. USD. Don er fortsat præsident for Mercy Ships, samt medlem af den Internationale ledelse.

Der er skrevet en bog om organisationens historie. “Ships of Mercy” fortæller detaljeret om denne interessante og særdeles fængslende rejse gennem næsten 4 årtier. Bogen findes kun på engelsk og du kan købe den via Mercy Ship Danmark. Hvis du er interesseret i bogen, så kontakt os via mail: msdk[at] mercyships.org .

Ships of Mercy
Don Stephens, Founder of Mercy Ships,
with Lynda Rutledge Stephenson © 2005
221 sider

Pris: ca. 150 kr. + forsendelse