fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Mission og vision

Mission og vision

Mercy Ships Danmark vil sammen med den øvrige del af Mercy Ships være med til at forbedre den lokale sundhed i nogle af verdens fattigste områder og for verdens fattigste.

Mission
Mercy Ships bygger på det kristne livs- og menneskesyn om næstekærlighed og tilbyder gratis livsforvandlende sundhedsydelser til mennesker i lande, der ikke selv har ressourcer til dette.

Vision
Mercy Ships arbejder for håb og helbredelse til nogle af verdens fattigste og glemte. Vi arbejder direkte i modtagerens område for at opbygge stærkere lokale ressourcer og sundhedskapacitet, i de nationer vi besøger – en efter en.


BED0902_SCREEN_CTONOU_STEPHEN_DB111

Drømmen om et hospitalsskib
Mercy Ships begyndte med en vision og en drøm. I 1978 havde Don Stephens fra Texas, USA en vision om skibe, som skulle bringe sundhedspersonale og udstyr til verdens fattigste mennesker for at kunne tilbyde livsforvandlende lægehjælp.

I dag driver Mercy Ships verdens største privatejede hospitalsskib og er repræsenteret i 16 lande over hele verden – heriblandt Danmark.

Mercy Ships drives i dag som en NGO med fokus på humanitært nødhjælpsarbejde, som har til formål at give folk i nød helbredelse og nyt håb for fremtiden. Dette gøres på basis af det kristne budskab om at hjælpe vores næste. Mercy Ships har været aktiv i Danmark siden midten af 1980’erne i samarbejde med større og mindre organisationer. Gennem 1980’erne og 1990’erne besøgte det tidligere flagskib Anastasis flere gange Danmark, og mange tusinde danskere stiftede bekendtskab med arbejdet. Mange danskere har gennem årene været på skibene enten som besætningsmedlemmer eller som læger, tandlæger, sygeplejersker eller i andre funktioner.

Dr_Ingrid_26.06.92_Foto_Mogens_Nørgaard_Olesen kopi

Med indsættelse af den tidligere jernbanefærge “Dronning Ingrid” som det nye flagskib, Africa Mercy, fik danskerne et særligt forhold til Mercy Ships. I 2009 blev det besluttet at øge aktiviteten i Danmark, og man styrkede den danske organisation med en daglig ledelse og en aktiv bestyrelse.

 

Foto: M. N. Olesen

 

Målet har siden 2010 været at udvikle en aktiv organisation, som kan formidle kendskabet til Mercy Ships, og herigennem skabe interesse i Danmark for at støtte visionen om at hjælpe fattige, syge og glemte.

Mercy Ships i Danmark arbejder aktivt på at sende danskere ud til tjeneste på Africa Mercy. Danmark kan tilbyde dygtige og dedikerede professionelle fra sundhedssektoren og den maritime verden samt øvrige relevante områder.

Udover bidrag fra privatpersoner inviterer Mercy Ships også virksomheder til CSR-samarbejde. Mercy Ships i Danmark indgår meget gerne i forskellige sammenhænge, hvor formålet er at afhjælpe en del af verdens store behov for livsforvandlende helbredelse af sygdomme og skabe nyt håb.