fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
På fire timer fik Houssainatou et nyt liv

På fire timer fik Houssainatou et nyt liv

Med en voksende tumor i munden ser fremtiden sort ud for en pige i Vestafrika. Heldigvis bragte hendes far hende til Mercy Ships. På hospitalsskibet ændrede Houssainatous liv sig, da hun fik en operation..

Da Houssainatou var 2 år gammel begyndte en tumor at vokse frem fra hendes mund. I takt med at pigen fra Guinea i Vestafrika blev ældre, voksede tumoren og til sidst påvirkede den hende så meget, at hendes forældre valgte at holde hende hjemme fra skole.

Bekymring og sorg over datterens situation var blevet en fast følgesvend i familiens hverdag. Houssainatou hjalp moren derhjemme, mens hendes far – Souleymane – sled i marken. Han vidste, at han aldrig ville kunne tjene penge nok til både at brødføde familien og betale en operation, så tumoren kunne forsvinde ud af familiens liv.

Heldigvis hørte han gennem en slægtning, at lægerne om bord på Africa Mercy kunne være en redningsplanke for familien. Souleymane tog sin datter med til hospitalsskibet og efter flere undersøgelser fik de besked, om at Houssainatou kunne blive opereret.

Forvandlet på fire timer

Det var en forventningsfuld datter og far, der gik om bord – begge med et stærkt håb om, at når de gik fra borde igen ville deres liv være forandret. Houssainatou var spændt, men ikke bekymret på trods af den omfattende operation:

”Jeg er ikke nervøs, jeg kommer jo til at sove igennem det meste,” sagde hun tappert lige inden operationen.

Fire timer senere var operationen veloverstået og med sin far ved sin side, så hun sig selv i spejlet.

”Jeg kan slet ikke fatte, at det er sket. Min datter er så smuk. Jeg er så lykkelig og kan ikke vente til, vi kan tage hjem til vores familie igen,” sagde Souleymane kort efter operationen.

To uger tilbragte Houssainatou på hospitalsskibet efter operationen. Hun blev fulgt nøje af det frivillige personale af sygeplejersker og læger. Da hun blev udskrevet, var det med en rørt far, der takkede for den store og livsændrende hjælp hans datter har modtaget:

“Mt hjerte er ikke tungt længere, jeg føler mig fri, frygten er forsvundet. Jeg har tilbragt hver dag de seneste mange år med at bekymre mig. Jeg troede min datter ville dø meget ung”.

Fakta: 

Africa Mercy er verdens største hospitalsskib, der drives af organisationen Mercy Ships, besætningen udgøres af frivillige. Lige nu befinder skibet sig i Vestafrika.

Vil du give børn som Houssainatou en ny chance?

Læs mere om hvordan du kan hjælpe klik her